Доскорошната национална състезателка на България по художествена гимнастика Елвира Краснобаева

...
Доскорошната национална състезателка на България по художествена гимнастика Елвира Краснобаева
Коментари Харесай

Няма прошка за Краснобаева: Илиана Раева взе безпощадно решение

Доскорошната национална състезателка на България по художествена гимнастика Елвира Краснобаева беше освободена от националния тим след извършеното УС на Българска федерация по художествена гимнастика, съобщи " Спортал ".

Вчера бронзовата медалистка на лента от Европейското състезание в Будапеща разгласи в обществените мрежи, че повече няма да се състезава за България.

Ето и цялото решение на БФХГ по случая “Елвира Краснобаева ”:

“БФ по художествена гимнастика Ви уведомява, че след изразеното персонално предпочитание в писмен тип на състезателката Елвира Тимофеева Краснобаева да не се състезава за България, изтъквайки като причина фамилни условия, доказано документално от нейната майка и легален представител Александра Чернишева, УС на БФХГ взе следното решение:

• Елвира Краснобаева да бъде освободена като член на НО на България, считано от 01.10.2024 година

• Да бъде спряна от присъединяване в церемония спектакъла „ Ескалджим “ Билбао/Испания от името на България

• На състезателката Елвира Краснобаева не се позволява да употребява националната база з. “Раковски “, считано от 01.10.2024 година

• С оглед на инвестиции труд за подготовката й за идващия олимпийски цикъл, на състезателката Елвира Краснобаева се лишава опцията да употребява направените досега музики и композиции

• С оглед на вложените финанси в нейното развиване като играч досега, включващи месечни средства от ММС и от спонсор, екипировка, музики за съчетания, лекарства, мануално и различен тип възобновяване, спортни лагери, участия в МСК, награди и награди от ММС и БФХГ, се приключват месечните й хонорари от ММС и от спонсора, считано от 01.10.2024 година

Съгласно чл.5.3 от контракт №БФХГ-ММС-13 от 02.01.2024 година състезателката Елвира Краснобаева дължи обезщетение на БФХГ, заради едностранно, предварително преустановяване на контракта от страна на състезателя.

В случай, че не бъде спазено решението на УС на БФХГ (Решение №2, Протокол №381 от 30.09.-2024 г.), на състезателката Елвира Краснобаева може да бъде потърсена правосъдна отговорност. На първото законно съвещание на новия УС на БФХГ, след постоянното отчетно-изборно общо заседание, което ще се организира на 07.10.2024 година, ще бъдете известени за последвали решения по проблема.

ИЛИАНА СИРАКОВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БФХГ. ”
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР