Досегашният вицепремиер по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола

...
Досегашният вицепремиер по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола
Коментари Харесай

Никола Димитров, РСМ: Не съм се оттеглил сам, нямам пълно доверие в Буяр Османи

Досегашният вицепремиер по европейските въпроси на Република Северна Македония Никола Димитров призна, че не се е отдръпнал самичък от бъдещето държавно управление, а повода да не е в неговия състав е, че за неговите позиции за България няма място.

Нямам цялостно доверие в Буяр Османи - външният министър по въпроса за България, съобщи Никола Димитров.

„ Първо желая да отрека, че съм се отдръпнал самичък – това не е правилно и не съм човек, който се отдръпва от борби. Не отстъпих, тъй като се усещам виновен и считам, че позициите, които съставлявам в преговорния развой с България, са верни и е значимо те да бъдат непокътнати.

Имах сериозна борба вътре, изключително през последната година, във връзка с усъвършенстването на националните позиции – в смисъл за самата същина на неприятностите (трудностите), само че и за тактиката, т.е. хода на самите договаряния ".

По думите на Димитров му е предлаган поста дипломат в Съединените щати, само че той е отказал, защото в ролята си на посланик няма да може да приказва свободно за своите убеждения.

Като външен министър Никола Димитров беше отпред на договарянията дружно с Екатерина Захариева от българска страна за подписването на Договора за добросъседство през 2017 година.

От държавното управление в Скопие дефинираха изказванията на Никола Димитров като погрешни и спекулативни.

Македонската еднаквост и македонският език въобще не са тематика на диалог сред нас и България, гласи реакцията от кабинета на премиера Заев на изказаните от Никола Димитров отзиви по отношение на оставката му от поста вицепремиер.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР