Досегашният треньор на Левски Славиша Стоянович даде първото си интервю

...
Досегашният треньор на Левски Славиша Стоянович даде първото си интервю
Коментари Харесай

Стоянович: Благодаря на всички левскари, Левски никога няма да бъде затворена страница за мен

Досегашният треньор на Левски Славиша Стоянович даде първото си изявление след прочувствената разлъка със " сините ", пред Sportal.bg. Както е известно, той приключва договора си със столичани по взаимно единодушие, откакто не влиза в проектите на новото управление на стадион " Георги Аспарухов ".
Сръбският експерт с горест в очите разяснява обстановката към него, разгласи най-незабравимите си моменти отпред на 26-кратните първенци, обърна се към почитателите и приключи с това, че Левски не е затворена страница за него.

" Съжалявам за тази обстановка. Моят проект беше радикално друг. Разбирам хората, които в този момент са в клуба. Приемам всичко професионално. Приемем го, защото това е част от специалността на футболния треньор. Вчера беше доста прочувствено преди подготовка, след подготовка и цялата вечер. Не е елементарно за никой, само че би трябвало до го приемем. Бил съм в доста тимове. Често се случвало, когато се разделяме да си стиснем ръцете, само че през вчерашния ден беше радикално друго. Досега не съм чувствал такова нещо. От първия ден на самата подготовка всичко беше доста добре. Играчите работеха чудесно, имаха тежки тренировки, само че устояха всичко. Усещахме, че сме на прав път, че можем да създадем нещо доста огромно през пролетния дял. Не знам какво оставям след себе си. Надявам се, че оставям нещо положително. Отбор, който има философия и играе футбол, който би трябвало клубът да практикува. Много благодаря на всички почитатели за безусловно всичко. За поддръжката и тази любовта, която усещах в този клуб. Искам да благодаря на всички левскари. Нямам думи да опиша тази обич, която изпитах, защото съм под страст. Разбрах какво значи Левски, открих едно ново семейство, което остава в мен ", показа 49-годишният треньор пред Sportal.bg.

" Беше доста сложен месеца след мача с Берое. Когато трябваше да си почивам, всеки ден излизаха вести, които трябваше да изяснявам дали са правилни или не. Истината е, че нямам никакъв подписан документ. Имал съм разнообразни предложения, само че съм подписвал контракт, като поех огромен риск. Какво ще стане в този момент, не зная. Какво ще вършим, отново не знам. Всичко е допустимо. Не съм подписвал никакъв контракт. От първия ден, в който съм пристигнал в Левски, желаех да изградим добър тим и да извърша договора си до лятото. Целта беше да създадем нещо доста положително и да продължим контракта си. Опитахме да свършим работата си с моя екип професионално до последния миг. Желанието на господин Павел Колев беше да седнем и да кажем всичко на новия треньор, какво сме създали, по какъв начин сме работили, каква е нашата философия на работа. Това и направихме ", съобщи наставникът, който разгласи най-хубавите си моменти отпред на Левски.

" Имах доста хубави моменти в Левски. Изиграхме доста положителни мачове с приятни мемоари. Сърцето ми се цялостни, когато си спомня за успеха против ЦСКА и второто полувреме на мача с Лудогорец. Изиграхме доста положителни мачове на " Герена ", в които нападахме и вкарвахме доста голове. Имахме и моменти, в които показахме, че сме изтощени физически най-после на сезона. Сега се надявахме да създадем селекция и ние да си създадем тази подготовка, с цел да довършим започнатото, само че не се случи. Левски в никакъв случай няма да бъде затворена страница за мен, и да не съм треньор, оставам почитател на клуба ", приключи Стоянович.

Двукратният първенец на Словения с Домжале и отличник на Сърбия с Цървена звезда води Левски в 20 публични мача. Той записа в тях 13 победи, две равенства и пет провали. " Сините " означиха 42 попадения под негово ръководсто и позволиха 18 гола.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР