Досегашният финансов министър Волфганг Шойбле беше одобрен с голямо мнозинство

...
Досегашният финансов министър Волфганг Шойбле беше одобрен с голямо мнозинство
Коментари Харесай

Германските депутати избраха Шойбле за председател на Бундестага

Досегашният финансов министър Волфганг Шойбле беше утвърден с огромно болшинство за ръководител на немския Бундестаг, оповестиха медиите в страната. Днес е и първото съвещание на Народното събрание след изборите на 24 септември.

" За " номинацията на 75-годишния Шойбле гласоподаваха 501 от 709 депутати - повече, в сравнение с са представителите на първите три партии в Народното събрание - 173 споделиха " не ", а 30 се въздържаха. Досегашният ръководител Норберт Ламерт беше на поста от 2005 година насам.

Формално това е вторият най-голям пост в страната - след този на президента Франк-Валтер Щайнмайер, само че преди този на канцлера Ангела Меркел. На процедура избирането му идва след апел на част от консерваторите - както и на евентуалните им съдружни сътрудници измежду либералите - Шойбле да не е финансов министър и в идващия кабинет на Меркел.

Той оглавяваше финансовото министерство в продължение на осем години (от 2009 година насам), а преди този момент, в първия кабинет на Меркел, беше министър на вътрешните работи. От началото на рецесията в еврозоната името му се свързваше с политиката на икономии и твърдите позиции за гръцкия дълг.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Изборите в Германия (176)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР