Досегашните лабораторни резултати на кравата Пенка, която придоби световна слава,

...
Досегашните лабораторни резултати на кравата Пенка, която придоби световна слава,
Коментари Харесай

Надежда за кравата Пенка, изследванията й са добри

Досегашните лабораторни резултати на кравата Пенка, която закупи международна популярност, откакто стана емигрант от Европейския съюз, са удобни, оповестиха от пресцентъра на Агенцията по храните. Окончателните резултати се чакат в понеделник.

Скандалът се развихри откакто българската крава се отдели от стадото си и мина в прилежаща Сърбия, а след две седмици се върна назад. Проблемът е, че Сърбия не е член на Европейски Съюз, а съюзът има съществени правила за ветеринарен и фитосанитарен надзор.

Пенка се изследва за вируси, чието отменяне е значимо, с цел да се предотврати появяването на стопански рискови заболявания като наследник език, инфектиран нодуларен дерматит и други.

До края на седмицата ще продължат и срещите на изпълнителния шеф на БАБХ доктор Дамян Илиев с сътрудници от Сърбия по трансграничното съдействие в региона на ветеринарната активност.

По тази тематика диалози имаше и с специалисти от Македония.

Междувременно в обществените мрежи Пол Маккартни отбрани кравата Пенка, която избяга на сръбска територия за две седмици.

“Мисля, че би било доста прелестно да забележим по какъв начин помилват животното”, написа именитият „ Бийтълс ”. Той показа и линк към петицията в отбрана на Пенка.

Информацията му наподобява обаче леко остаряла, защото преди дни стана ясно, че Пенка не е бременна.

Преди дни БАБХ препоръча кравата Пенка да бъде евтаназирана. По европейското и българско законодателство всяко живо животно, влезнало в Европейския съюз от трета страна без документи, би трябвало да се конфискува и унищожи, с цел да се предотврати възможна болест и да се отбрани индустриалното произвеждане на страната.

Съдбата на българската крава Пенка провокира отвращение и паника в Страсбург и Брюксел. Случаят беше отразен от десетки водещи медии по света.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР