Досега знаехме, че корабът “Шенчжоу 12 с трима души ще

...
Досега знаехме, че корабът “Шенчжоу 12 с трима души ще
Коментари Харесай

Китай е в готовност за следващата си пилотирана космическа мисия

Досега знаехме, че корабът “Шенчжоу 12 ” с трима души ще излети през месец юни и че експедицията до главния модул на галактическата станция “Тянхъ ” ще продължи към три месеца. Сега журналистът Ленърд Дейвид ни оповестява спомагателна информация въз основата на обнародваното от Ян Ливей, който е първият астронавт на Китай и сегашен началник на пилотираната галактическа стратегия на страната. Макар че членовете на екипажа на “Шенчжоу 12 ” към момента не са известни, известно е сигурно, че всички те ще са мъже. По време на идващите задачи “Шенчжоу 13 ”, “Шенчжоу 14 ” и “Шенчжоу 15 ” постоянно ще бъдат включвани и дами.

Потвърдено е също по този начин, че екипажът на задачата “Шенчжоу 12 ” ще организира “космически разходки ” извън модула “Тянхъ ”. В историята на китайската космонавтика е имало единствено една-единствена галактическа разходка – осъществена от астронавта Чжай Чжиган, участник в експедицията “Шенчжоу 7 ” през 2008 година.

Не на последно място към този момент знаем, че откакто “Шенчжоу 12 ” се завърне на Земята, корабът “Шенчжоу 13 ” ще излети през октомври и неговият екипаж от трима души ще прекара шест месеца в орбита. В по-дългосрочен проект “Шенчжоу 14 ” и “Шенчжоу 15 ” ще бъдат изстреляни през 2022 година и задачите им също ще продължат по половин година. 

За повече информация: Ленърд Дейвид

 

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР