Досега в областта на местното производство на тягови акумулатори за

...
Досега в областта на местното производство на тягови акумулатори за
Коментари Харесай

GM и Samsung SDI ще построят в САЩ съвместно предприятие за електромобилни акумулатори

Досега в региона на локалното произвеждане на тягови батерии за електрически автомобили, американската корпорация General Motors предпочиташе да си сътрудничи с южнокорейската компания LG Energy Solution. Съвместно те ще изградят три предприятия в Съединените щати, някои от които към този момент работят. До 2026 година GM в Съединени американски щати ще има взаимно дружество със Samsung SDI на стойност 3 милиарда $.

Новото оборудване ще проработи през 2026 година и ще може да създава до 30 GWh тягови акумулатори годишно, макар че имейлът, който Bloomberg е получил от Samsung SDI, не прецизира къде ще се намира оборудването в Съединени американски щати. Преди това се смяташе, че уместно място ще бъде открито в Индиана, където LG Energy Solution и GM не построиха четвърто взаимно дружество за произвеждане на тягови акумулатори.

Samsung SDI ще създава за General Motors литиеви акумулатори с високо наличие на никел както в призматичен, по този начин и в цилиндричен дизайн. GM няма да е единственият сътрудник, с който Samsung SDI ще развива производството на тягови батерии в Съединени американски щати. В щата Индиана ще бъде издигнато дружество, което ще ги доставя на концерна Stellantis, който има комерсиалните марки Chrysler, Jeep и Dodge. Това ще коства на сътрудниците 2,5 милиарда $.

Според анализаторите, Samsung SDI към този момент има дълготрайни контракти за доставка на първични материали и съставни елементи, което разрешава 80% да покрие личните си потребности от произвеждане на тягови акумулатори до 2025 година, даже като се вземе поради построяването на новите предприятия и възходящото търсене на електрически автомобили. Възможно е немската марка BMW също да стане сътрудник на Samsung SDI в тази област.

В допълнение към двата към този момент упоменати корейски производителя на батерии, SK On също уголемява наличието си в Съединените щати. Тази седмица корейската компания подписа съглашение с автомобилния производител Hyundai Motor за създаване на главно оборудване в Джорджия на стойност $5 милиарда Съвместното дружество ще стартира всеобщо произвеждане на тягови батерии през 2025 година с годишен индустриален потенциал от 35 GWh в равностоен потенциал.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР