Досега са водени фиктивни екологични политики, а в сферата на

...
Досега са водени фиктивни екологични политики, а в сферата на
Коментари Харесай

Президентът иска от министър Сандов да се спре с фиктивните екологични политики

Досега са водени фиктивни екологични политики, а в областта на екологията българските жители имат високи упования за по-чист въздух, за прекъсване на варварската сеч в горите и замърсяването на водите, за запазване на биоразнообразието, запазване на българската природа.

Каза през днешния ден президентът Румен Радев на среща с вицепремиера по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов, оповестиха от прессекретариата на президента.

По думите на Радев предизвикателство е оправянето с наказателните процедури към България от Европейската комисия в бранш " Околна среда ". Към момента против България има 17 такива процедури по тематиката екология.

Според Радев верните екологични политики са залог за устойчивото развиване на всяка страна. Президент и вицепремиер са изразили обща позиция, че развиването на стопанската система би трябвало да се реализира с грижа към околната среда и запазване на естествените запаси.

Радев и Сандов са разискали механизмите за създаване на " зелена " стопанска система и постигането на рационален баланс при провеждането на този преход. На срещата са били разисквани и опциите за битка с климатичните промени, измежду които и възобновяване и предпазване на горските територии.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР