Досега Русия генерира нови сили със скорост, приблизително равна на

...
Досега Русия генерира нови сили със скорост, приблизително равна на
Коментари Харесай

ISW: Русия генерира нови сили, почти еквивалентни на текущите загуби във войната

Досега Русия генерира нови сили със скорост, почти равна на актуалните й загуби, само че не е ясно дали може да поддържа настъпателни интервенции по същия метод на по-високо оперативно равнище и с още по-големи загуби.

Това се показва в последния отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), предава Украинская истина.

 

Руските сили сега поддържат настъпателни интервенции в Украйна макар тежките загуби, като разчитат на старания за криптомобилизация (набиране на доброволци и мигранти, които да влизат в състава на армията). Русия генерира нови сили почти със скорост, еквивалентна на настоящите съветски загуби, което разрешава на съветските сили непрекъснато да укрепват атакуващите елементи и постоянно да правят ротации на оперативно равнище. Не е ясно дали Русия би могла да поддържа настъпателни интервенции по същия метод при по-високо оперативно движение, което обаче би генерирало още по-големи загуби, показват анализаторите от ISW.

 

Руските опозиционни медии пресмятат, че повече от 75 000 съветски военнослужещи са починали в Украйна от началото на пълномащабната инвазия през февруари 2022 година Руските опозиционни медии Meduza и Mediazona са разгласили взаимен отчет на 24 февруари, в който съпоставят настоящото броене на Mediazona на доказани съветски смъртни случаи с Руския указател на наследствените каузи и данни за смъртността от Руската федерална държавна статистическа работа (Росстат), с цел да се оцени броят на съветските военни смъртни случаи в Украйна.

 

Meduza и Mediazona пресмятат, че сред 66 000 и 88 000 съветски военнослужещи са починали във войната сред февруари 2022 година и декември 2023 година Meduza и Mediazona екстраполират настоящия месечен % на смъртните случаи на съветски военни в Украйна към януари и февруари 2024 година и пресмятат, че почти 83 000 съветски военнослужещи може да са починали от началото на пълномащабната инвазия.

 

Meduza и Mediazona означават, че смъртните случаи на съветски военни в Украйна са почнали устойчиво да нарастват след началото на локализираните съветски настъпателни интервенции в Източна Украйна през октомври 2023 година и прибавят, че съветските доброволци съставляват по-голямата част от смъртните случаи от средата на 2023 година

 

Американското разузнаване оцени през декември 2023 година, че съветските сили са претърпели 315 000 жертви в Украйна от февруари 2022 година Оценката на Meduza и Mediazona е в сходство с тази на Съединени американски щати, като се приема общоприет коефициент на загуби сред ранени и убити от три към един за съветските сили в Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР