Досега познатото като Златен гьол съоръжение за дезинфекция се управляваше

...
Досега познатото като Златен гьол съоръжение за дезинфекция се управляваше
Коментари Харесай

Вече държавата ще стопанисва ”Златния гьол” на ”Капитан Андреево”

Досега познатото като " Златен мочур " оборудване за стерилизация се управляваше от частна компания. Договорът с нея изтича на 12-ти март. Той няма да бъде възобновен. Държавата към този момент е в подготовка да влезе във притежание на оборудването, което се чака да стане в средата на март, изясни министър Гечев: " Ще бъде направена нарочна държавна компания, държавна - наблягам, която ще се ръководи взаимно от няколко институции, най-малко 5 институции, в това число няколко министерства - всички, които имат отношение по тематиката, с цел да може на процедура цялата страна, като страна да стои монолитно на границата ".

 

Държавата поема и фитосанитарния надзор на " Капитан Андреево ", който ще се отдели в независим поток: " Фитосанитарният надзор -  т.е. контролът, който би трябвало да се реализира от Агенцията по храните (БАБХ), ще бъде обособен - оптимизация цялостна на пространства, офиси, има задоволително потенциал на пункта, в това число разполагане на чисто нова лаборатория тук на пункта " Капитан Андреево " - държавна ", уточни Явор Гечев.

 

Трафикът на тирове през пункта е спокоен, има нулево изчакване. Това е в следствие от намесата на страната, която за първи път от 10 години си върна контрола на границата. Иван Шишков, шеф на Агенцията по храните сподели: " Тази заран от турска страна - 78 камиона, без да изчакват, по-малко и от час. Въобще не чакат на границата.  Снощната информация, която имахме, беше за малко повече от 100 камиона, един час изчакват на границата. В момента е спокойна ситуацията от турска страна, няма тапи ". 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР