Досега повечето хора смятаха, че 8-часовият сън е от изключително

...
Досега повечето хора смятаха, че 8-часовият сън е от изключително
Коментари Харесай

Опровергаха теорията за 8-часовия сън

Досега множеството хора смятаха, че 8-часовият сън е от извънредно значение. Експерти обаче оспориха тази доктрина, оповестява Mail Online.

Историкът Роджър Екрих от Virgina Tech организира проучвания върху съня през последните 16 години. Той събира събра задоволително доказателства, които поддържат изказванието, че е изцяло обикновено дрямката да се прекъсва. 

 „ Спим по избран метод. Събуждането през нощта обаче е част от естествената логика на психиката на индивида. ”, съобщи психологът Грег Джейкъбс по време на спор пред Световната работа на BBC. Според него сходно раздробяване би помогнало даже и за битката със напрежението.

Екрих отбелязва в книгата си „ At Day’s Close: Night In Times Past ”, че в историята съществуват най-малко 500 образеца за спиране на съня. Данните са взети от разнообразни дневници, правосъдни документи, медицински учебници и даже „ Одисея ” на Омир. Хората в предишното освен че са спели накъсано, само че някои от тях са употребявали моментите, в които са будни, с цел да се молят, да пушат или даже с цел да посетят съседите.

В дебата на Би Би Си взима присъединяване и Ръсел Фостър – професор по неврология към Оксфордския университет - който също се съгласява с новата доктрина за съня. „ Много хора се разсънват вечер и изпадат в суматоха. Аз им споделям, че това, което изпитват сега, е връщане към бимодалния сън “, разяснява проф. Фостър.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР