Досега космическият туризъм беше и си остава привилегия на богатите

...
Досега космическият туризъм беше и си остава привилегия на богатите
Коментари Харесай

Китай възнамерява тройно да намали цените на орбиталния туризъм

Досега галактическият туризъм беше и си остава привилегия на богатите и известните: билетът до Космоса коства десетки милиони долари, а даже суборбитален полет би коствал 300-500 хиляди $. Китай не дава обещание да извежда хора в Космоса на цената на самолетен билет, само че чака да понижи разноските до към един милион юана (по настоящия курс това са към 140 хиляди долара). При такава цена галактическият туризъм ще може да притегля десетки хиляди души годишно.

На Конференцията за развиване на китайското комерсиално галактическо пространство през 2023 година в Пекин беше оповестена нуждата от план за галактически туризъм. Съобщението направи Лун Кайджун, секретар на организационния комитет на конференцията и на Алианса за развиване на комерсиалната аерокосмическа промишленост Zhongguancun. Проектът ще бъде управителен от основания в този град Съвместен център за развиване на галактическия превоз и галактическата употреба, написа Синхуа.

Разработването на плана стана допустимо с помощта на забележителния прогрес, който китайската пилотирана галактическа технология реализира през последните десетилетия. Първият китайски астронавт полетя в космоса едвам през 2003 година Това бе Ян Ливей на галактическия транспортен съд „ Шънчжоу 5 “. По това време 60-годишният милионер Денис Тито към този момент бе летял до МКС

„ Необходимостта от деликатен асортимент и образование на екипажите към момента задържа развиването на промишлеността, както и някои финансови и механически фактори, само че напредъкът към момента е забележим “ – съобщи Ли Цинлун, астронавт и треньор на астронавти.

Той смята, че Китай ще може да стартира да изпраща туристи на суборбитални полети през идващите пет до най-много 10 години.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР