Досъдебно производство за представяне на официален документ, издаден за друго

...
Досъдебно производство за представяне на официален документ, издаден за друго
Коментари Харесай

Пиян шофьор измами дрегера на полицаи

Досъдебно произвеждане за показване на формален документ, публикуван за друго лице, е стартирано в РУ- Каолиново.

Случаят е от 26 януари, оповестиха от пресцентъра на полицията.

Малко след 21:30 часа в петъчната вечер за инспекция в село Тъкач екип, който работил по сигурността на придвижването спрял лидер на лек автомобил.

Зад кормилото бил 36-годишният Е.И. от село Сини вир. Шофьорът бил тестван с дрегер за шофиране след приложимост на алкохол. Показанията му отчели 1,09 промила в издишания въздух. Издаден му е ваучър за предоставяне на кръвна проба в ЦСМП- Каолиново.

След като била обработена в полицейското ръководство в Каолиново пристигнали резултатите – 0,00 промила алкохол в кръвта на лидера.

Станало ясно, че лидерът предпочел да даде кръв за здравно проучване в ЦСМП- Нови пазар вместо в Каолиново. Резултатът, в който имало внезапно разминаване на показанията, станал мотив да бъде назначена инспекция.

В хода й било изяснено, че на същата дата при предоставяне на кръв за здравно проучване в ЦСМП- Нови пазар А.И./31г./ си послужил с формален документ персонална карта, издадена на името на брат му за да заблуди дежурния доктор.

За осъщественото закононарушение е формирано досъдебно произвеждане. Работата по документиране на случая продължава под контрол на прокурор от РП- Нови пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР