Дори тези, които не се определят като любители на архитектурата,

...
Дори тези, които не се определят като любители на архитектурата,
Коментари Харесай

Проект Net-Zero на Zaha Hadid Architects - финализиран след девет години

Дори тези, които не се дефинират като фенове на архитектурата, могат елементарно да разпознаят впечатляващата сбирка от здания на Заха Хадид.

Техният емблематичен футуристичен тип се откроява по способи, по които толкоз доста здания не го вършат. Те също по този начин са много екологично ориентирани, което е емблематично за починалата Хадид.

Въпреки че някои от най-привличащите вниманието здания в света са по-известни със своята неповторима хармония, в сравнение с с уговорката си към околната среда, неотдавна дебютиращи архитектурни шедьоври обръщат глави поради впечатляващата си резистентност.

Последният план на Zaha Hadid Architects – седалище на BEEAH Group с повърхност от съвсем 2800 квадратни метра в Шарджа, Обединени арабски емирства, е знамение с нулеви излъчвания, което е сериозен мотив за резистентен дизайн.

BEEAH Group е компания за публично-частно партньорство, чийто главен фокус са изискванията на околната среда и ръководството на отпадъците. Zara Hadid Architects беше натоварена със задачата да сътвори пространство, което отразява идеалите на групата, и съвсем десетилетие, откакто компанията подписа плана, той най-сетне отвори вратите си.

„ Нашият дизайн отразява фокуса на BEEAH Group върху устойчивостта и технологиите “, споделя Сара Шейх Акбари, шеф на плана на Zaha Hadid Architects.

Новата постройка наподобява като основана от индивида сбирка от взаимосвързани дюни. „ Преобладаващите ветрове естествено са оформили и издълбали дюните в околния необитаем пейзаж. Някои повърхности да останали вдлъбнати, до момента в който други са оставили изпъкнали хребети “, споделя Акбари.

Целта на неповторимия дизайн е освен да имитира дюните във външния си тип, само че и да усъвършенства изискванията на околната среда в региона.
Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Zaha Hadid Architects (@zahahadidarchitects)

Сградата не просто реагира на изменящия се климат, само че и прави всичко допустимо, с цел да компенсира негативното влияние, породено от индивида. Като начало, фотоволтаичната система на постройката генерира сила, с цел да отговори на пиковите й летни потребности.

Централният офис се състои от локални и рециклирани строителни материали, с външна система за обшивка от стъклени нишки (също локално произведена), която усилва топлинната маса на постройката и разсейва топлината надалеч от интериора, която може да надмине 38 градуса. Има и система за филтриране на водата на място, която филтрира отпадъчните води, с цел да понижи потреблението.

Целта на компанията е да съчетае технологиите и детайлите, ориентирани към стабилно развиване, по метод, който в действителност не е бил изработен до момента. Интелигентната постройка може да се похвали с благоприятни условия за самообразование и самовъзстановяване, които могат да предскажат заетостта, с цел да контролират автоматизирано настройките на светлината и температурата, оптимизирайки в огромна степен енергийната успеваемост.

Драстичните ограничения имат смисъл за компания като ZHA, която непрестанно гледа към бъдещето както в естетическите, по този начин и в евентуалните благоприятни условия на своята работа, а централата на BEEAH Group надали е изключение.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР