Дори по време на пости трябва да имате подръка нещо

...
Дори по време на пости трябва да имате подръка нещо
Коментари Харесай

Канелена наслада

Дори по време на пости би трябвало да имате подръка нещо сладичко, с което да облажите душичката

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч.
● захар - 1/2 ч.ч.
● олио - 1/2 ч.ч.
● сладко - 1 ч.ч. (по избор)
● вода - 1 ч.ч студена
● сода бикарбонат - 1 ч.л.
● какао - 2 с.л.
● канела - 2 с.л.
● ванилия - 1 бр.
● орехи
● пудра захар - за поръсване

Начин на подготвяне

По време на пости би трябвало да имаме нещо сладко, с което да си облажим душичката... Поне аз съм по този начин... И при съществуването на обичайно количество сладко, незабавно беше сътворена следващата вкусотия.

Приготвя се извънредно бързо и по нищо не отстъпва на другите кексове.

В купа се пресява брашното, прибавя се захарта, содата, ванилията, канелата и орехите (можете да сложите ядки по желание, или да пропуснете, в случай че не Ви се намират под ръка). Разбърква се, с цел да се смесят съставките.

Започваме да прибавяме течните съставки - водата, олиото, сладкото (аз използвах мармалад от сливи - обичам леката киселина, която имат, а и доста прелестно си кореспондират с орехите и канелата). Разбъркваме до цялостното хомогенизиране на съставките.

Изсипваме сладкиша в кексова форма - авансово намазнена и набрашнена. Аз използвах алуминиева форма, която също леко намазнявам. Преди да го сложа във фурната, наръсвам го с малко захар и какао през решето.

Пека в авансово загрята фурна на 180 градуса за към 20-30 минути. След като го извадя, го оставям да се охлади за малко и щедро го наръсвам с пудра захар.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР