Дори по стандартите на Аляска тази зима има твърде много

...
Дори по стандартите на Аляска тази зима има твърде много
Коментари Харесай

Над 2 метра: Снегът тази зима е много дори за Аляска

Дори по стандартите на Аляска тази зима има прекалено много сняг, оповестява Асошиейтед прес.

Натрупалият до момента сняг е повече 8,5 фута (2,6 метра). Той е толкоз тежък, че покривите на търговски здания към Анкъридж се срутват и управляващите приканват жителите да извадят лопатите си, с цел да не ги сполети същото в домовете им.

През уикенда натрупаха още 41 сантиметра сняг –  рекорд за най-големия град в Аляска за това време на годината, над границата от 100 инча (254 сантиметра).
 Българска телеграфна агенция
Не е изключено Анкъридж да счупи и върха си за всички времена от 134,5 инча (342 сантиметра), отбелязва АП.

Сега даже на жителите на Анкъридж, които другояче обичат зимата, им пристигна допълнително от заснежените улици и тротоари, непрекъснатото почистване на снега и отдалеченото образование като през Коронавирус пандемията. 

Тази година покривите на три икономически обекта се срутиха под изобилния сняг. Миналата година са се срутили покривите на 16 здания, като един човек е умрял във фитнес зала.

Миналата седмица градът издаде наставления жителите да отстранен снега от покривите на домовете си. Длъжностни лица споделиха, че има снежни натоварвания от над 146 кг на квадратен метър.
 Българска телеграфна агенция
Из целия град се появиха реклами от компании, предлагащи унищожаване на снега от покривите.

Многото сняг донесе и малко развлечение. Собственик на къща в Анкоридж направи „ триетажен “ снежен човек, висок 6 метра и го назова Сноудзила (Snowzilla), а съседите му се тълпяха да вършат фотоси.
 Българска телеграфна агенция

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР