Дори малките закъснения на така възхваляваните японски влакове-стрели са рядкост,

...
Дори малките закъснения на така възхваляваните японски влакове-стрели са рядкост,
Коментари Харесай

Змия в купето спря японски скоростен влак

Дори дребните закъснения на по този начин възхваляваните японски влакове-стрели са необичайност, а още по-необичайно е съществуването на змии във влака , които забавят бързите услуги " Шинкансен ".

Пътник предизвести защитата за 40-сантиметрова змия във влака сред Нагоя и Токио, което докара до 17-минутно забавяне.

Не е ясно дали студенокръвният пасажер е бил токсичен или по какъв начин се е озовал във влака, а измежду пасажерите не е имало пострадвания или суматоха, съобщи за Агенция Франс Прес представител на Централната японска железопътна компания.

— Katie Forster (@katieforster)

Клиентите на Шинкансен могат да вземат със себе си дребни кучета, котки и други животни, в това число гълъби - само че не и змии.

" Трудно е да си представим диви змии, които по някакъв метод да се качат във влака на някоя от гарите. Имаме правила, които не разрешават внасянето на змии в шинкансена ", споделя представителят пред Агенция Франс Прес.

" Но ние не ревизираме багажа на пасажерите ", сподели той.

Първоначално влакът е трябвало да продължи за Осака, само че компанията е решила да употребява различен трен за пътуването, което е довело до забавяне от към 17 минути , сподели той.

Патрули от униформени охранители във влаковете-стрели бяха увеличени след смъртоносното намушкване с нож през 2018 година в шинкансен, което шокира нормално извънредно безвредната Япония.

Допълнителни ограничения за сигурност бяха добавени за Летните олимпийски игри през 2021 година и срещите на Г-7 през предходната година.

Според Японските железници, пусната в употреба за първи път през 1964 година, мрежата от влакове шинкансен в никакъв случай не е претърпявала случай, който да докара до смъртни случаи или пострадвания на пасажери.

Влаковете могат да се движат със скорост 285 километра в час, като междинното им забавяне нормално е 0,2 минути.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР