Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава

...
Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава
Коментари Харесай

12 мистерии, които науката все още не може да обясни

Дори и във века на високоразвитите технологии, светът си остава цялостен с тайнствени феномени и мистерии, които не могат да бъдат обяснени от актуалната просвета. Учените строят хипотези, изричат догатки, само че по този начин и не могат да намерят явен и безапелационен отговор на какво се дължи даден феномен. 

И по този начин, ето 12 секрети, за които науката към момента няма пояснение.

1. НЛО в картини, стенописи, пирамиди...

До ден сегашен си остават цялостна мистерия изображенията с галактическа тема в античните картини и стенописи. Днес те ни наподобяват на извънземни, на необикновени галактически кораби. Но човечеството стартира галактически пътешествия едвам преди 60 години. Какво тогава са изобразявали предците ни преди епохи и даже хилядолетия обратно – за това учените спорят и през днешния ден. Към тази необикновена историческа сбирка на човечеството спадат и невероятните фрески в църквата в с. Добърско, които изобразяват Исус Христос в галактическа ракета.

2. Мистериозното изгубване на Деветия легион

Една от най-разказваните митове от времето на римска Британия е за така наречен изгубване на Деветия легион. 5000 от най-хубавите римски бойци потеглят на север, с цел да потушат въстание, само че се изгубват в гъста мъгла в Каледония. Факт, и до ден сегашен не е открита и най-малка диря от тях.

3. Тайната на гробището „ Сейнт Пол ”

На 19 ноември, 1703 година, на гробището Сейнт Пол в Бастилията е заровен мъж, прекарал съвсем четири десетилетия от живота си в разнообразни френски затвори. Без подозрение, той е най-известният пандизчия във френската история, само че никой не знае сигурно, за какво е трябвало да лежи зад решетките толкоз години, освен това с лице, непрекъснато прикрито зад..Желязната маска.

4. Златото на Третия райх

Стойността на плячкосаните от Хитлер и нацистка Германия съкровища би трябвало да е колосална, като се има поради, че съгласно разнообразни исторически сведения, измежду тях има златни слитъци, ювелирни произведения и непозната валута на обща стойност от Щатски долар 4 до Щатски долар 5 милиарда В същото време, в края на Втората международна война нацистските съкровища загадъчно изчезват от сейфовете на Райхсбанк.

5. Мъжът от Самъртън

В ранните часове на 1 декември 1948 година, на плажа на Самъртън Бийч в Австралия е намерено тялото на незнаен мъж, на забележима възраст към 40 години. Той лежал по очи, с на половина изпушена цигара. Мъжът бил добре облечен, с костюм, малко по-дебел от нужното за сезона, без никакви признаци от принуждение или битка. Всички етикети от облеклата му били изрязани, документите му липсвали и не са открити данни за самоличността му в нито една база данни.

Разследващите по този начин и не съумели да схванат нито кой е този човек, нито от какво е починал. Мистерията става още по-голяма, защото в скришен вътрешен джоб на панталона на жертвата е открита хартийка с текст “Taman Shud ”. Текстът е проследен до рядко издание на книгата “Рубаят ” от Омар Хаям, на гърба на която имало някакъв код. Много експерти са се пробвали да разбият кода, само че без триумф. Самоличността и повода за гибелта на този човек си остават мистерия и до през днешния ден. Случаят към момента е отворен и доста хора към момента не престават да работят по него.

 6. " Боя се... "

Рудолф Файнц е главният персонаж в творбата на Джак Фини " Боя се... " от 50-те години на предишния век. Историята споделя за необикновеният случай с човек, облечен в облекла от 19.век, който попада под гумите на автомобил в Ню Йорк през 1950 година и умира. Извършеното след това следствие открива, че този човек фактически е съществувал, само че е безследно липсващ през... 1876 година.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР