Дори и на вторите избори за тази година в България

...
Дори и на вторите избори за тази година в България
Коментари Харесай

Чужди медии: Кой ще управлява след 11 юли? Трифонов не иска, Радев не може

Дори и на вторите избори за тази година в България не се обрисува партиите, които са срещу корупцията и статуквото, да съумеят да сменят корумпирания политически хайлайф, написа Карола Клат в австрийския " Дер Щандарт ".

Индикаторите на фондация " Бертелсман " за стабилно държавно ръководство демонстрират, че България не е постигнала никакъв прогрес в битката с корупцията, отбелязва авторката и разяснява: " И това е по този начин, макар че в страната беше признат закон за основаването на централизиран антикорупционен орган. Този нов орган не беше задоволително ефикасен, с цел да докара до съд случаите на корупция на най-високо ниво и да конфискува имущество, добито по противозаконен метод ", четем още там.

Проблемът с корупцията е все по този начин сериозен

Изданието цитира и неотдавна оповестения Световен корупционен барометър на " Трансперънси интернешънъл ", който посочил и друго: " Че по време на пандемията прекомерно тревожно се е нараснала корупцията в опазването на здравето. Изследването, което се базира на анкети, сподели, че българите и румънците дават най-вече подкупи, с цел да си обезпечат достъп до медицински услуги. "

" Европейски Съюз от години бездейно следи по какъв начин в доста страни европейските фондове потъват в джобовете на корумпирани елити, които унищожават правовата страна и лимитират свободата на словото, с цел да запазят своята власт ", четем още в " Дер Щандарт ". Изданието разяснява, че е нужен доста по-сериозен надзор над изразходването на средствата на европейските данъкоплатци.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР