Дори и да не сме от феновете на Зимните олимпийски

...
Дори и да не сме от феновете на Зимните олимпийски
Коментари Харесай

18-годишната златна медалистка, за която всички говорят

Дори и да не сме от почитателите на Зимните олимпийски игри, то няма по какъв начин тези дни да не сме чули името на Айлин Гу.

Една от аргументите е, че състезателката по ски фрийстайл Айлин Гу от Китай спечели златния орден в дисциплината биг еър на Олимпийските игри в Пекин. Само по себе си това е неповторимо достижение за едно 18-годишно момиче, което се състезава в една доста забавна и много сложна дисциплинираност.

Дори да попаднем инцидентно на единствено един от нейните скокове и превъртания и без подозрение ще останем повече от очаровани. Биг еъра несъмнено е за мъжки девойки и Айлин Гу сподели, че е най-хубавата измежду тях. Тя завоюва златото с величествен трик, който в никакъв случай преди не беше успявала да извърши в съревнование.
 Снимка 562903
Тя е първата олимпийска шампионка на Китай в тази дисциплинираност, има и два златни и един бронзов орден от Световното състезание през 2021 година

На нас обаче Айлин Гу ни е забавна още преди да се снабди със златото. Причината - забележителната ѝ биография и неотклонен дух.

Родената в Съединени американски щати ски състезателка в свободен жанр е най-известният състезател на Олимпиадата в Пекин - лицето ѝ е на съвсем всички рекламни акции и корици на списания и в Китай, и в Америка.

Гу е родена в Сан Франциско - татко ѝ е американец, а майка ѝ е китайка. Тя стартира да се учи да кара ски на тригодишна възраст, само че професионално се занимава от 2020 година, когато е единствено на 16 години.  На 18 година китайско-американската скиорка към този момент има голям брой върхове в свободните стилове.
 Снимка 562906
Тя е първата състезателка с два златни медала в 35-годишната история на Световното състезание по ски свободен жанр.

Въпреки че съставлява Съединени американски щати през по-голямата част от живота си, през 2019 година Гу избра да се състезава за Китай.

В обява в Instagram от юни 2019 година тя изяснява решението си да се състезава за Китай, като написа: " Горда съм с моето завещание и еднообразно горда с моето американско образование. Възможността да оказа помощ за вдъхновяването на милиони младежи там, където е родена майка ми, по време на Зимните олимпийски игри в Пекин през 2022 година е опция, която се случва един път в живота. Искам да оказа помощ за популяризирането на спорта, който обичам ".
 Снимка 562905
New York Times разказва нейния подготвителен режим, който включва образование в алпийски села в Швейцария, като " безсърдечен ". За да се приготви за олимпиадата, тя интензивно тренира през делничните дни, само че лети по целия свят за фотосесии през уикендите, съгласно High Snobiety.

Освен че е спортна икона — тя получава прякора  " Снежната принцеса "  заради майсторството си на пистите.
 Снимка 562904
Гу е и видна фигура в обществените медии: тя е събрала над два милиона почитатели в Weibo, китайската платформа, сходна на Twitter. И известността й не е единствено в Китай. Тя също има повече от 324 хиляди почитатели в Instagram и повече от 113 хиляди в TikTok до този миг.

С повишаването на известността й пораства ѝ ползата към нея. Гу има повече от 20 покупко-продажби за спонсорство само в Китай, съгласно Campaign Asia.

Някои специалисти правят оценка приходите й от спонсорство на разнообразни марки единствено през 2021 година на стойност над 100 милиона китайски юана, или около 15,8 милиона $, пишат от Business Insider. Гу също е модел, който работи с най-известните фешън марки и списания.

Гу е фешън звезда в Китай и краси страниците на районните издания на Vogue, ELLE, InStyle, Cosmopolitan и Harper " s BAZAAR.

Тийнейджърката е взела участие в редица рекламни акции за първокласни марки, включително Louis Vuitton, Tiffany & Co и IWC Schaffhausen, съгласно SCMP.

Тя е най-младата представителка в  " 30 под 30 години " на Forbes в спорта и развлеченията. Според The Wall Street Journal Айлин Гу се оправя ослепително и с учението си, като вижда бъдещето си в Станфордския университет.

" Сигурна съм, че ще си прекарам ужасно там. Интересувам се от молекулярна генетика, интернационалните връзки, публицистика. Вероятно ще продължа скиорската си подготовка, може би ще отивам на фешън ревюта, което си е фантазия. Навсякъде съм, само че е супер занимателно ", споделя неуморимата Айлин Гу, за която явно няма спирка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР