Дори да предлагат страхотни продукти, много компании не успяват да

...
Дори да предлагат страхотни продукти, много компании не успяват да
Коментари Харесай

Защо не успявате?

Дори да оферират страхотни артикули, доста компании не съумяват да привлекат вниманието на пазара, тъй като нямат вярната маркетингова политика. Или пък тъй като популяризират, само че не както би трябвало. 

В тази връзка Гей Бергстром от уеб страницата Marketing.about предлага на дребния бизнес да си напомни главните въпроси, върху чиито отговори се гради ефикасният маркетинг. " Защо не успявате? Може би нямате добър апел за деяние в рекламните ви материали. Това се оказва една от най-честите аргументи за крах на маркетинговите начинания ", написа създателят. 

" Да си представим, че евентуален клиент преглежда част от вашата интегрирана акция. Да кажем, той гледа чудесната листовка, която таман сте отпечатали. Започва да чете текста й. Информира се за вашия артикул или услуга. Човекът обаче ще си остане единствено осведомен, без да направи последваща стъпка и решаващата покупка, в случай че не сте го призовали да работи, като се свърже с вас в посочените магазини или посредством уеб страницата ви ", разяснява Бергстром.

Звучи ви необичайно, безсмислено, дори неуместно в една реклама да не са сложени верните апели и координати? Случва се, дори доста постоянно. 

Щом става дума за маркетинг, най-важната част от акцията е тази с апела за деяние, счита Бергстром. Тя се явява под друга форма - посредством увещание, предлагане на фантазии, промоции. Всяко маркетинг известие би трябвало да съдържа отговор на всички вероятни въпроси, които потребителят би могъл да си зададе.

А точно:

- Какво ми оферират?

- Как да се свържа с компанията?

- Къде да я намеря по телефона и в мрежата?

- Защо да купя от нея?

- Ще ми спести ли това пари и по какъв начин?

- Ще направи ли покупката живота ми по-лесен?

- По-добро ли е предлагането на компанията от това на съперниците й?

- Предлага ли бонус, в случай че се свържа с нея преди последния ден на промоцията й?

- Ще получа ли отстъпка, в случай че отвръщам незабавно?

Върху тези детайли се гради маркетинговият триумф на дребния бизнес. Помислете!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР