Допълнително финансиране за управление на границите, както технически средства и

...
Допълнително финансиране за управление на границите, както технически средства и
Коментари Харесай

Демерджиев иска финансиране и високопроходими автомобили от ЕК

Допълнително финансиране за ръководство на границите, както механически средства и високопроходими коли за наблюдаване.

Това изиска от Европейската комисия министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев. По време на Втората министерска конференция за ръководство на границите в Атина той и организира среща с комисаря по вътрешни работи Илва Йохансон.

Европейска комисия изрази подготвеност да окаже поисканата финансова и техническа помощ, включително и с поддръжката на Агенцията за гранична и брегова защита (Фронтекс). За оценка на потребностите Европейска комисия ще изпрати механически екип в най-скоро време.

Демерджиев организира среща и с госпожа Ая Калная, и.д. изпълнителен шеф на Фронтекс. Вътрешният ни министър предложения на посещаване в България новия изпълнителен шеф, господин Ханс Лайтенс, който встъпва в служба на 1 март.

Управлението на външните граници на Европейски Съюз е основно за противопоставяне на незаконната миграция и сигурността на Европа, съобщи Иван Демерджиев на конференцията. Той акцентира, че преградните уреди са работещ модел за предварителна защита на мигрантския напън и е належащо обезпечаването на надеждни механически средства, подобаваща инфраструктура и задоволителни човешки запаси, с цел да се реализира дейно ръководство на границите. Важно изискване за това е европейското финансиране, както и поддръжката на Фронтекс и останалите страни членки, показва вътрешният министър.

Освен това е належащо дейно противопоставяне на бизнеса с незаконната миграция и контрабандата на хора, счита Демерджиев и добави, че е нужно да се ускори съдействието с страните и европейските организации.

Министърът на вътрешните работи организира среща и с представителите на Гърция, Румъния, Австрия и Нидерландия за разискване на идните стъпки за приемане на България и Румъния към Шенген.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР