Допълнителни войски ще бъдат разположени в Курска област на границата

...
Допълнителни войски ще бъдат разположени в Курска област на границата
Коментари Харесай

Допълнителен контингент военни пристига в руската Курска област

Допълнителни войски ще бъдат ситуирани в Курска област на границата с Украйна

През идващите дни в Курска област ще дойде спомагателен боен контингент, заяви губернаторът на региона Роман Старовойт  на брифинг след оперативна съвещание на щаба на региона.

" Необходимо е да се окаже цялостна поддръжка за приемането и разполагането на спомагателни сили и средства, тъй че военнослужещите да могат да стартират да извършват дилемите по защита на държавната граница и да подсигуряват сигурността на Курската област допустимо най-скоро ", сподели той.

На 25 януари Роман Старовойт съобщи, че рискът от навлизане на украински войски в Курска област е невисок , само че че управляващите непрекъснато работят за подсилване на отбранителните качества на района.

През октомври 2022 година в Курска област бяха приключени две укрепени отбранителни линии.

Руските управляващи нееднократно са заявявали, че Курска област е обстрелвана от Украйна . Предния ден Курска област е обстрелвана два пъти. Село Краснооктомврийско и село Волфино останаха без електричество поради обстрела.

Допълнителни войски към този момент бяха трансферирани в района на два пъти - напролет и през есента, отбелязва " Комерсант ". Изданието оповестява също, че в района се намират и образователни центрове на ЧКВ " Вагнер " , а самият Старовойт заяви, че е минал в курс на образование там.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР