Допълненият от българското правителство черен списък по закона Магнитски е

...
Допълненият от българското правителство черен списък по закона Магнитски е
Коментари Харесай

Българският черен списък по Магнитски е атакуван от всички страни

Допълненият от българското държавно управление " черен лист " по закона " Магнитски " е нападнат от всички страни, стана ясно в сряда. Софийският градски съд е разпоредил намиращата се в неплатежоспособност някогашна лотария на Васил Божков ( " Ню Геймс " АД) да бъде извадена от листата. Вписаните в нея преди ден крупни играчи в хазартния бизнес братя Найденови оповестиха, че към този момент са подали възражения до държавните органи за изключването им от листата. Партията на Васил Божков " Българско лято " пък още при започване на юни внесе тъжба във Върховния административен съд (ВАС) против включването ѝ в българския лист.

Развръзката от сряда единствено още един път потвърждава законовата празнота, в която глобите на Съединени американски щати завариха България, а също и слабостите на решението на Министерски съвет за разширение на " черния лист " на Съединени американски щати. Допълването на листата на процедура няма ясна юридическа мощ и работи единствено целесъобразно даже за банките, които наподобяват като най-преките евентуални пострадали от правния безпорядък със глобите.

Независимо от решението на държавното управление обаче " горещият картоф " остава у банките, които на своя отговорност ще би трябвало да преценят за всяка обособена трансакция на обвързваните с Васил Божков и Делян Пеевски лица. Независимо кой е включен и кой - не, кредитните институции ще би трябвало да се допитват до ДАНС, която би трябвало да се произнесе дали има подозрения за пране на пари във всеки обособен случай.

Съдът: " Ню Геймс " да се изключи от листата

Софийският градски съд разпореди с определение от 14 юни някогашната
лотария на Васил Божков (фирмата " Ню Геймс " ) да бъде изключена от " черния лист " на Национална агенция за приходите, тъй като това ще попречи на разпределението на масата на несъстоятелността на сдружението. В момента то се намира в произвеждане по неплатежоспособност, като редица кредитори, в това число жители с неполучени облаги, чакат да си получат парите от лотарията.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР