Дончо Минков коментира ключови причини за устойчивото му развитиеСъздаден с

...
Дончо Минков коментира ключови причини за устойчивото му развитиеСъздаден с
Коментари Харесай

Java – сред най-предпочитаните програмни езици на 2018 г.

Дончо Минков разяснява основни аргументи за устойчивото му развиване

Създаден с мисъл за начинаещите програмисти, Java се усвоява доста по-лесно от хора с малко или никакъв опит в региона, разяснява Дончо Минков – Телерик Академия

Честото нахлуване на нови езици и технологии за програмиране е особено за ИТ бранша. Някои от тях набират известност за малко измежду разработчиците, след което биват изместени от още по-нови трендове.

Въпреки динамично изменящите се трендове в програмирането, Java продължава да резервира водещата си позиция измежду най-използваните езици. През 2018 година Java се подрежда в топ 5 на най-предпочитаните програмни езици, съгласно изследване на HackerRank, в което са взели участие над 39  хиляди софтуерни разработчици от целия свят.

С над 20 години история, Java се е утвърдил като високонадежден и широкоприложим програмен език. Използва се в огромни корпорации като Amazon, Фейсбук, LinkedIn и eBay и в започващи компании в световен мащаб.

Някои от основните аргументи за устойчивото развиване на Java разяснява Дончо Минков, старши софтуерен трейнър в Телерик Академия:

Широкоразпространен – разполага с общественост от над 10 млн. софтуерни разработчици и над 15 милиарда устройства работят с него. Това е причина за насъбрани към този момент познания и умения, които старшите експерти могат с лекост да предадат на по-младшите си сътрудници.

Отличен пиедестал – Java е обектно-ориентиран език, при усвояването на който се построяват основополагащи познания в региона на програмирането, използвани за редица други езици (от променливи и видове данни до класове, обекти и методи).

Многофункционален – Java може да се употребява за създаването на приложения за всеки тип устройство и платформа. Това осигурява  изключителна адаптивност и еластичност на експертите. Те могат да основават уеб, десктоп или мобилни приложения, както и такива за „ интернет на нещата ” (IoT) устройства, без това да изисква асимилиране на напълно нови познания.

Разнообразие от  кариерни  благоприятни условия – Java експертите са едни от най-търсените програмисти както в България, по този начин и в световен мащаб. Тенденция, която се чака да се резервира и отсега нататък, изключително с по-широкото  нахлуване на „ умните ” устройства в домовете и офисите.

Подходящ за първи програмен език – основан с мисъл за начинаещите програмисти, Java се усвоява доста по-лесно от хора с малко или никакъв опит в региона. Освен това онлайн могат да бъдат открити редица материали и специализирани  образования, а през март започва и новата стратегия за подготовка на софтуерни разработчици – Telerik Academy Alpha JAVA.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР