Доналд Тръмп заяви, че руският президент Владимир Путин вероятно е

...
Доналд Тръмп заяви, че руският президент Владимир Путин вероятно е
Коментари Харесай

Тръмп допусна, че Путин може да е замесен в смъртта на Навални

Доналд Тръмп съобщи, че съветският президент Владимир Путин " евентуално " е забъркан в гибелта на опозиционния водач Алексей Навални, който умря в арктически затвор предишния месец.

" Не знам, само че може би, имам поради евентуално, бих могъл да кажа евентуално, не знам ", отговори претендентът за президент на Съединени американски щати от Републиканската партия в изявление за Fox News, когато беше запитан дали Путин носи отговорност за гибелта на Навални.

" Той е младеж (Навални - бел. ред), тъй че статистически би бил жив още дълго време... тъй че се е случило нещо извънредно ", добави още Тръмп.

Най-големият критик на съветския президент, който в неделя си обезпечи още шест години отпред на Русия, почина на 16 февруари в наказателна колония.

Лидери от Европейски Съюз и Съединени американски щати непосредствено упрекнаха Путин за гибелта на Навални, като обявиха, че приготвят нови наказания против режима в Кремъл.

Думите на Тръмп пред Fox News изненадаха мнозина наблюдаващи - кандидат- президентът постоянно подлага на критика американската помощ за Украйна и хвали " качествата " на президента на Русия.

В деня на съветската инвазия Тръмп разгласи хода на Путин за " талантлив " и " интелигентен ".

Тръмп нееднократно е подчертавал, че в случай че завоюва президентските избори, " незабавно ще позволи спора сред Русия и Украйна " - само че не споделя дали Украйна ще продължи да съществува като самостоятелна страна след възможната му интервенция.

По време на изявлението Тръмп изрази вяра, че ако завоюва конкуренцията за Белия дом през ноември тази година, няма да му се наложи да избира сред това Путин да " погълне " Украйна и да изпрати още оръжия на Киев.

" Надявам се, че няма да се стигне до това ", сподели той.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР