Доналд Тръмп ще се предаде в Атланта по четвъртото наказателно дело, заведено срещу бившия президент тази година

...
Бившият президент Доналд Тръмп ще се предаде в четвъртък, за
Коментари Харесай

Бившият президент Доналд Тръмп ще се предаде в четвъртък, за да му бъдат повдигнати повече от дузина обвинения, произтичащи от усилията му да промени резултатите от изборите в Грузия през 2020 г., четвъртият път тази година, когато бившият президент е изправен пред наказателни обвинения.

Очаква се Тръмп да пътува от своя голф клуб в Бедминстър, Ню Джърси, до Атланта, за да се предаде в прословутия затвор на окръг Фултън.

Подобно на няколко от 18-те му съобвиняеми, които вече са се предали в затвора, обработката на Тръмп през съоръжението вероятно ще бъде завършена бързо, тъй като бившият президент и неговите адвокати договориха неговото споразумение за гаранция преди четвъртък. Тръмп се съгласи на гаранция от 200 000 долара и други условия за освобождаване, включително да не използва социалните медии за насочване към съобвиняемите и свидетелите по делото.

Капитулацията на Тръмп в Джорджия бележи четвъртия път тази година, когато бившият президент се предава на местни или федерални служители, след като срещу него бяха повдигнати наказателни обвинения – епизоди, които никога не са били виждани в САЩ преди 2023 г.

През април бившият президент беше арестуван в Ню Йорк по държавни обвинения, свързани със схема за тайни пари. През юни той се предаде във федералния съд в Маями, за да се изправи срещу обвинения в разследването на специалния прокурор Джак Смит за неправилно боравене с класифицирани документи. И по-рано този месец Тръмп беше арестуван във Вашингтон, окръг Колумбия, и обвинен по обвинения, повдигнати от Смит в разследването му за опити за отмяна на изборите през 2020 г.

Окръжният прокурор на окръг Фултън Фани Уилис, която повдигна мащабното дело за рекет миналата седмица след продължило години разследване, поиска Тръмп и останалите 18 обвиняеми да бъдат изправени пред съда следващия месец. Подсъдимите трябва да се предадат до обяд в петък.

Сред обвиняемите, които са се предали досега, са бившите адвокати на Тръмп Руди Джулиани, Сидни Пауъл и Джена Елис, които бяха задържани в сряда, и Джон Ийстман, друг бивш адвокат на Тръмп, който се предаде във вторник.

В обвинителния акт, връчен миналата седмица, Уилис обвини Тръмп по 13 пункта, включително рекет, обвинения в заговор и привличане на държавен служител да наруши клетвата им.

Обвинението за рекет по делото Джорджия, което Уилис повдигна срещу всичките 19 обвиняеми, ги обвинява, че са част от широка „престъпна инициатива“, която се опита да отмени изборния резултат от 2020 г. в щата Пийч.

Тръмп фалшиво обяви победата си след изборите през 2020 г. и след това се опита да отмени резултатите в Джорджия и други щати.

В поредица от телефонни обаждания той оказва натиск върху изборните служители в Джорджия да помогнат в усилията му, включително държавния секретар Брад Рафенспергер. Кампанията на бившия президент заведе неоснователни съдебни дела, които се опитаха да анулират резултатите в Джорджия и се опитаха да убедят щатските законодатели там да хвърлят законните електорални гласове на Джо Байдън и да ги заменят с избиратели на Републиканската партия.

Когато този план не проработи, кампанията му се опита да предложи набор от фалшиви избиратели, подкрепящи Тръмп. И Тръмп оказа натиск върху тогавашния вицепрезидент Майк Пенс да признае тези нелегитимни избиратели на Републиканската партия, докато председателства сертифицирането на Избирателната колегия в Конгреса на 6 януари 2021 г.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР