Доналд Тръмп, който си навлече критики като президент на САЩ

...
Доналд Тръмп, който си навлече критики като президент на САЩ
Коментари Харесай

Тръмп проговори за Навални три дни след смъртта на руснака

Доналд Тръмп, който си навлече рецензии като президент на Съединени американски щати за възхвалата си на съветския водач Владимир Путин, направи първия си обществен коментар за гибелта на съветския опозиционер Алексей Навални с обява в обществените мрежи, предава Ройтерс.

„ Внезапната гибел на Алексей Навални ме накара да съзнавам от ден на ден и повече какво се случва в нашата страна. Това е мудна, постоянна градация, с корумпирани, радикални леви политици, прокурори и съдии, които ни водят по пътя към заличаването. Отворените граници, манипулираните избори и извънредно несправедливите решения в правосъдната зала унищожават Америка. Ние сме нация в крах, проваляща се страна “, показва Тръмп.

Не излиза наяве какви прилики се пробва да начертае Тръмп по отношение на Навални, който се бореше против корупцията в съветския хайлайф, описвайки Русия като ръководена от „ мошеници и крадци “.

Бившият американски президент беше наказан да заплати 355 милиона долара неустойка за надценяване на чистото си положение, с цел да подведе кредиторите. Според него решението на съда е политически стимулирано.

Тръмп се приготвя за четири идни наказателни процеса, до момента в който преследва републиканската номинация в идните президентски избори.

Републиканката Лиз Чейни, заместник-председател на панела на Конгреса, който проверява щурмуването на Капитолия от 6 януари 2021 година на поддръжници на Тръмп, напомни честото заричане на Тръмп да търси „ отмъщение “ против политически съперници, в случай че си върне властта.

„ Това, което Владимир Путин направи с Навални, е образец по какъв начин наподобява възмездието в страна, където водачът не е зависещ на върховенството на закона “, сподели Чейни в телевизионно изявление. Според нея в Републиканската партия се е основало „ Пропутинско крило “.

По-рано този месец Доналд Тръмп съобщи, че „ няма да отбрани “, а би „ насърчил Русия да прави каквото си изиска “ с страни в НАТО, които съгласно него не извършват финансовите си отговорности към Алианса.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР