Доналд Тръмп изнесе първата си реч след напускането на поста

...
Доналд Тръмп изнесе първата си реч след напускането на поста
Коментари Харесай

Тръмп с първа изява след Белия дом: Може да ги бия на изборите за трети път през 2024 г.


Доналд Тръмп изнесе първата си тирада след напускането на поста като президент на Съединени американски щати на онлайн конференция на консерватори във Флорида.

Събитието е проведено единствено седмици откакто той беше оневинен по време на развой за импийчмънт, при който някои членове на личната му републиканска партия гласоподаваха против него.

Бившият президент на Съединени американски щати сподели пред събралите си на конференцията, че няма да основава нова политическа партия, само че " кой знае - може да се кандидатира за трети път за държавен глава на изборите след 4 години ".

Той повтори изказванията си, че е спечелил изборите през ноември и загатна за следващото присъединяване през 2024 година, като сподели: „ Може даже да реша да ги победя за трети път “.

Тръмп мощно подлага на критика наследника си, демократа Джо Байдън, казвайки, че политиката на Съединени американски щати е минала от „ Америка преди всичко до Америка на последно място “.

Конференцията за консервативни политически дейности (CPAC) в Орландо е израз на неговото продължаващо въздействие върху част от републиканците.

Настроението на конференцията до момента беше извънредно про-Тръмп, измежду лекторите бяха сенаторът от Тексас Тед Круз и синът му Доналд Тръмп-младши.

Речта на господин Тръмп беше предстояща горещо от неговите последователи, поради относителното му неявяване от политическите прожектори след напускането на поста.

Бившият президент остава без достъп за обществени медийни платформи, в това число Facebook и Туитър, поради отговора си на смъртоносните протести през януари в Капитолия на Съединени американски щати.

Той живее в голф курорта си Mar-a-Lago във Флорида, откогато напусна Белия дом.

„ Днес стоя пред вас, с цел да заявя, че невероятното пътешестване, което започнахме дружно преди четири години, надалеч не е завършило “, сподели той.

- “Събрахме се този следобяд, с цел да поговорим за бъдещето – бъдещето на нашето придвижване, бъдещето на нашата партия и бъдещето на нашата обичана страна ”, съобщи Тлръмп.

Той отхвърли всяка концепция, че може да сътвори нова политическа партия – описвайки я като “фалшива вест ”.

“Това не би ли било брилянтно? Нека създадем нова партия, с цел да можем да си разделим гласовете си и в никакъв случай да не спечелим ”, сподели той.

Той нападна първичните дейности на Джо Байдън като президент – изключително във връзка с имиграционната политика.

Бившият президент съобщи пред консервативните си поддръжници в неделя, че те са изправени пред “борба за оцеляването на Америка ”, до момента в който изнасяше първата си огромна тирада след загубата на изборите.

“Ние се борим за оцеляването на Америка, каквато я познаваме. Това е битка. Това е ужасна, ужасна, мъчителна битка … само че в последна сметка ние постоянно печелим ”, сподели той на Конференцията за консервативни политически дейности в Орландо.

Бившият президент съобщи, че под ръководството на Джо Байдън Съединени американски щати към този момент са изгубили статута си в енергийния бранш и ще зависят от вноса на нефт.

В изявлението си на конференцията на консерваторите CPAC Тръмп разкритикува решението на Съединени американски щати да се върне към Парижкото съглашение за климата – той съобщи, че то разрешава единствено излъчвания от други страни “с по-ниски стандарти ” като Русия, Индия и Китай, като в същото време затруднява Съединени американски щати. Тръмп сподели, че той самият е постигнал „ енергийно владичество “ и е направил Съединени американски щати „ енергийна суперсила “ – „ повече от Саудитска Арабия, повече от Русия “.

“При радикалните демократи цената на бензина към този момент се е повишила с една трета ”, сподели Тръмп макар обстоятелството, че американската администрация не дефинира цените на горивата.

„ Сега ще подвластен от Русия и Близкия изток за доставки на нефт “, предвижда Тръмп.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР