Доналд Тръмп е морално неспособен да бъде президент на Съединените

...
Доналд Тръмп е морално неспособен да бъде президент на Съединените
Коментари Харесай

Бившият директор на ФБР Джеймс Коми вярва, че Тръмп е възпрепятствал правосъдието

Доналд Тръмп е " морално некадърен " да бъде президент на Съединените щати, сподели в изявление за телевизия ABC някогашният шеф на ФБР Джеймс Коми.
" Не имам вяра в тези истории, че той ще се окаже с ментален недостиг или в ранните стадии на деменция ", споделя Коми в изявлението. " Не мисля, че е медицински неспособен, мисля, че е морално некадърен да бъде президент ", добави той.
Според Коми Тръмп е опитал да попречва правораздаването що се отнася до следствието за възможната съветска интервенция на президентските избори в Съединени американски щати. Става въпрос за случая, при който в Белия дом Тръмп споделя на Коми в качеството му на шеф на ФБР да не бъде недопечен с Майкъл Флин – някогашният към този момент консултант на Тръмп, който беше заловен в нерегламентирани срещи с съветския дипломат в Съединени американски щати Сергей Кисляк. По думите на Коми, Тръмп му споделил, че се надява, че може „ да остави” случая. Бившият шеф на ФРБ счита, че в този случай има доказателства за опит за възпрепятстване на правораздаването. И добави, че в случай че Тръмп е считал, че това е редно, не е трябвало преди този момент да моли другите присъстващи – вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс и правосъдния министър Джеф Сешънс, да изоставен помещението.
Освен това Коми разяснява и данните от така наречен съветско досие на Тръмп, формирано от някогашния английски разузнавач Кристофър Стийл, в което има информация, че през 2013 година той е бил в хотел " Риц Карлтън " в Москва и там си е провел оргия с проститутки, в това число с пикаене. " Възможно е, не знам ", сподели някогашният шеф на ФБР, който разясни, че самият Тръмп в три обособени случая пред него отричал това.
За край Коми показа и, че съжалява, че не е бил по-твърд по отношение на някогашния правосъден министър и основен прокурор на Съединени американски щати Лорета Линч, когато тя упорствала той да не употребява думата " следствие " във връзка с имейл абсурда с Хилари Клинтън. Припомняме, че Клинтън беше уличена, че като държавен секретар на Съединени американски щати е изпращала имейли с държавна информация, в това число секретна, от персоналната си поща т.е. от беззащитен сървър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР