Доналд Тръмп беше официално осъден от нюйоркски съдия да плати

...
Доналд Тръмп беше официално осъден от нюйоркски съдия да плати
Коментари Харесай

Тръмп е осъден да плати 454 млн. долара по делото за измама в Ню Йорк

Доналд Тръмп беше публично наказан от нюйоркски арбитър да заплати повече от 454 млн. $, откакто беше приет за отговорен за манипулиране на чистата стойност на бизнеса му по гражданско дело за машинация, заведено от основния прокурор на щата Ню Йорк.

Плащането включва неустойката в размер на 354,9 млн. $, която арбитър Артър Енгорон от щатския съд в Манхатън постанови на 16 февруари, дружно с лихвите, след правосъден развой без присъединяване на правосъдни заседатели, траял три месеца, заяви Ен Би Си.

Енгорон също по този начин постанови пълнолетните синове на Тръмп, Доналд Тръмп младши и Ерик Тръмп, да платят по близо 4,7 млн. $, а някогашният основен финансов шеф на Trump Organization, Алън Вайселберг - 1,1 млн. $ дружно с лихвите.

Лихвите ще продължат да се начисляват.

Главният прокурор Летисия Джеймс упрекна лицата в нелегално завишаване на цената на парцелите на Тръмп, с цел да раздуят чистата им стойност и да получат по-добри условия по заеми и застраховки.

Съдията също по този начин забрани на Тръмп за три години да заема управителна служба в която и да е нюйоркска компания или да търси заеми от банки, регистрирани в щата. Пълнолетните му синове получиха двугодишни забрани за заемане на управителни длъжности.

Съдията съобщи, че " цялостната липса на разкайване и разкайване у обвинените граничи с патологията ".

Решението на Енгорон заплашва бизнес империята, която Тръмп построява през огромна част от живота си.

Бившият президент републиканец е изправен и пред четири несвързани между тях наказателни производства, по които е пледирал почтен, до момента в който се пробва да се върне в Белия дом.

Тръмп упрекна Джеймс и Енгорон, че са корумпирани, и назова делото част от лова на вещици от страна на политическите си съперници. Той възнамерява да апелира наказването си пред Апелативния съд.

Енгорон отхвърли настояването на Клифърд Робърт, юрист на обвинените, за отсрочване на осъществяването на решенията с 30 дни, с цел да се даде опция за " проведен развой след постановяване на решението, изключително като се има поради размерът на решението ". /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР