Дона Векич започна отлично сезона. Хърватската тенисистка достигна до полуфиналите

...
Дона Векич започна отлично сезона. Хърватската тенисистка достигна до полуфиналите
Коментари Харесай

Дона Векич пред Sportal.bg: Доволна съм, че се развивам

Дона Векич стартира чудесно сезона. Хърватската тенисистка доближи до полуфиналите на шампионата в Бризбън, а от тази седмица е с рекордно класиране в международната класация, където е 29-а. В първия си шампионат за годината тя записа три победи, една от които над деветата в света Кики Бертенс, преди да загуби от Каролина Плишкова. Дона отдели време, с цел да приказва за старта на сезона пред Sportal.bg .

" Много съм удовлетворена от играта си. Работата, която поставих в предсезонната подготовка даде резултати още в първата седмица от сезона. Подготовката ми мина чудесно, шест седмици упражнявах. Имах задоволително време да работя върху всичко, а преди този момент задоволително време за отмора, с цел да съм свежа за новия сезон, разяснява Векич пред Sportal.bg . - Целта ми беше да изиграя колкото може повече мачове преди Мелбърн. "
Mood pic.twitter.com/DJckFQzO1H
— Lisa (BEL21VE) (@lisa_wawrinka) January 2, 2019
Миналата година 22-годишната хърватка направи най-доброти си показване на шампионат от Големия шлем на " Уимбълдън ", където стигна до осминафиналите. Предишния сезон пък завоюва купа в Нотингам още веднъж на тревна настилка. " Тревата ми е обичана, само че предходната година играх добре и на клей, и на твърди кортове. Доволна съм, че се развъртвам във всички аспекти ", показа Дона, която към този момент тренира в Мелбърн и се приготвя за присъединяване си на Откритото състезание на Австралия.

Тя изясни, че тенисът е на огромна респект в родината й Хърватия, от където са митове като Горан Иванишевич, Иван Любичич и актуалната звезда Марин Чилич. " Тенисът е доста известен в Хърватия. Момчетата завоюваха " Купа Дейвис " предходната година. Това беше нещо огромно. Всички поддържат тениса. Цялата страна се сплотява за сходни събития ", добави тенисистката.

pic.twitter.com/clco0GZtXX
— Donna Vekic (@DonnaVekic) November 15, 2018
Приятелката на Стан Вавринка не е имала кумир като дребна, само че се е възхищавала на Крис Евърт: " Като цяло обичах да виждам тенис по малкия екран. Но когато упражнявах в академията на Крис Евърт, тя беше там и ми беше модел за подражателство. "

Векич не крие, че е разпален почитател на футбола, а предходната година хърватите стигнаха до финала на международното състезание, когато по същото време тя играеше на " Уимбълдън " " Беше тежко да загубим финала, само че свеовното като цяло беше ужасно. Невероятно прекарване. Да сме на край на толкоз огромен шампионат. Беше полуда ".

Тя е обвързвана с футбола и по различен метод, защото баба й насочва легендата на хърватския футбол Давор Шукер към този спорт. " Тя е била учителка в началното учебното заведение, в което е ходил. Тя ненапълно го откри и го насочи по този път ", удостовери историята Дона.

ЕМИЛ ЯНЧЕВ, Мелбърн
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР