Don`t Look UpНа финала на годината излиза едно от най-очакваните

...
Don`t Look UpНа финала на годината излиза едно от най-очакваните
Коментари Харесай

Домашно кино: Ди Каприо, Ник Кейв, корейски трилър и още в стрийминг и TV премиерите

Don`t Look Up
На финала на годината излиза едно от най-очакваните кино заглавия, продуцирано от стрийминг платформата Netflix.

За новата си трагична комедия режисьорът Адам Маккей (The Big Short, Vice, Step Brothers и др.) събира куп звездни имена - Леонардо Ди Каприо, Дженифър Лорънс, Мерил Стрийп, Джона Хил, Кейт Бланшет, Тайлър Пери, Марк Райлънс, Тимъти Шаламе, Ариана Гранде и други

ДиКаприо и Лоранс влизат в облиците на астрономи, засекли комета, насочила се към Земята. Единствените хора, които осъзнават какво следва, а точно - че планетата ще бъде разрушена, са те двамата. Но незнайните учени се сблъскват с недоверието на хората и най-много със скептицизмът на жената-президент на Съединени американски щати (Мерил Стрийп) и нейния скучен наследник и началник на кабинета ѝ (Джона Хил).

Премиера, Netflix, 24 декември
Don`t Look Up Реклама Музикална кутия
Документалната поредност на HBO ни развежда въздействащо и искрено през кариерите и неразказаните истории на известни международни музиканти като Аланис Морисет, Кени Джи, Робърт Стигууд, Juice World. В първия епизод на поредицата гледаме какво се случва на фестивала " Уудсток " през 1999 и по какъв начин той се трансформира в най-драматичното музикално събитие за последните десетилетия.

Премиера, HBO GO
Изгубените съкровища: Гробниците на античните маи
Екипи от специалисти от целия свят се насочат към разнообразни археологически обекти и благодарение на сканиращи технологии, летателни устройства с лазери, CGI и неповторим достъп до разкопки в три страни, се пробват да разкрият тайните на възхода и падението на могъщата и комплицирана антична цивилизация на маите. В продължение на 3 000 години маите преобладават в Централна Америка, до момента в който в един миг не изчезват от лицето на земята.

Филмът в две елементи прави същински пробив в разбирането ни за случилото се, като показва работата на експертите в няколко археологически обекти - Копан в Хондурас, Сан Клаудио в Мексико и Тикал в Гватемала.
Реклама
Премиера, Viasat History, 24 декември, 21:15 ч.
The Lost Daughter
Режисьорският дебют на актрисата Маги Джиленхол към този момент беше отличен с висока премия - за най-хубав сюжет на тазгодишния кино фестивал във Венеция.

Филмът стъпва на основата на едноимения разказ на Елена Феранте от 2008 година, а в основните му функции са Оливия Колман, Дакота Джонсън и Джеси Бъкли. Във фокус са прекарванията на Леда (Колман), чиито внимание по време на самотната й почивка край морето, бива привлечено от млада майка и нейната щерка. Семейство изнервя Леда и я потапя обратно към спомените за майчинството й и необичайния избор, който в миналото е направила...

Премиера, Netflix
Четено Коментирано Препоръчвано 1 Технологии 2 Политика 3 Лица 1 Градове 2 Климат 3 Коментари и разбори 1 Технологии 2 Политика 3 Градове Реклама Далеч от брега
В " Българската киновечер " Българска национална телевизия ще излъчи последния досега игрален филм на режисьора Костадин Бонев. В функциите са Пенко Господинов, Стефан Вълдобрев, Марий Росен, Жорета Николова, Йоана Буковска - Давидова и други

, Янко Терзиев написа: " Бонев стъпва върху алегоричния и репресиран разказ на Евгений Кузманов " Чайки надалеч от брега " (1983), в който България е нереален транспортен съд, изгубил посоката си. "

Българска национална телевизия, 26 декември, 20:30 ч.
" Далеч от брега " Хари Потър: Турнир на домовете в " Хогуортс "
Специалната поредност от четири елементи отбелязва 20-годишнината от излизането на първия филм за Хари Потър. Феновете ще се изправят един против различен в шампионат, с цел да тестват познанията си.
Бюлетин Капитал: Light
Всяка събота заран: просвета, изкуство, свободно време.
Вашият email Записване
Реклама
Премиера, HBOGO
Death to 2021
Каква беше 2021 година - ще я забележим разказана от смешен и подигравателен ъгъл. Фалшивият документален филм събира архивни фрагменти, събрани през годината с мнения от измислени герои, изиграни от Хю Грант, Люси Лиу, Трейси Улман, Самсън Кайо, Джо Кийри, Уилям Джаксън Харпър, Стокард Чанинг, Кристин Милиоти, Даян Морган и други. " Death To... " поредицата имаше и издание за 2020 година

Премиера, Netflix, 27 декември
Джейми: Заедно на Коледа
Топ готвачът ни кани в кухнята си, с цел да показа празнично меню, съдържащо коктейли, хапки, подноси с блюда и впечатляващ десерт, както и чудесна опция на обичайното печено за Коледа. В двата специфични епизода ще забележим концепциите му за вкусни менюта за празника, които можем да приготвим у дома без стрес и без значение от броя посетители, които чакаме.

Премиера, 24Kitchen, 27 декември, 13:00 ч., лъчение всеки понеделник от 13:00 ч.
The Silent Sea The Silent Sea
Тази година шлагерът измежду сериалите е южнокорейският Squid Game, трансформирал се и в най-гледаната истинска продукция на Netflix. Скоро след излъчването му стрийминг платформата показва още едно заглавие от Корея.

Постапокалиптичната фантастика ни придвижва в 2075 година, където, в резултат на климатичните промени, Земята наподобява на голяма пустиня. Водата и храната не стигат, по тази причина е образуван специфичен екип, който да стигне до изоставената лунна база " Тихото море ". В нея се намира мистериозна проба, която би могла да реши земния проблем, само че, несъмнено, нищо не е такова, каквото наподобява. Действието се развива в границите на 24 часа, а епизодите са 8.

Премиера, Netflix
Един доста британски скандал II
Вторият сезон на сериала няма да продължи историята на водача на либералите Джереми Торп (Хю Гранд), който поставя завършек на блестящата си политическа кариера след опит да убие някогашния си ухажор (Бен Уишоу).

Новите епизоди описват за друга, също толкоз скандална история от Англия, а точно - шеметният бракоразвод на херцога и херцогинята на Аргайл, потресъл консервативната английска общественост през 60-те години на XX век.

Премиера, HBOGO, 1 януари
A Very British Scandal Идиотска молитва: Ник Кейв самичък в " Александра Палас "
Основателят Nick Cave and The Bad Seeds, композиторът и артист Ник Кейв преработва 22 от своите песни в акустични соло осъществявания на пиано. Изпълнението му в безлюдната лондонска зала " Александра " са записани онлайн през 2020 година, до момента в който всевъзможни концерти са неразрешени на фона на ранната фаза на пандемията. Впоследствие осъществяването излиза като музикален филм и лайв албум. 89 минути признание, богат тон и мъчителна фамилиарност.

Премиера, HBOGO, 31 декември


Mother/Android
Действието на научнофантастичния сериал се развива в близкото бъдеще и показва историята на младата Джорджия (Клои Грейс Мориц) и нейния другар Сам (Алджи Смит). Те чакат бебе, само че преди да станат родители, двамата би трябвало да оцелеят по време на непредвидена война с екземпляри на изкуствения разсъдък и да стигнат до " Ничията земя " - последната човешка цитадела. Режисьор е Матсон Томлин (Project Power и The Batman)

Премиера, Hulu Original
The Book of Boba Fett
След финала на втория сезон на The Mandalorian именитият ловджия на глави Боба Фет също получава собствен спиноф на дребния екран. В него Фет (Темуера Морисън) и наемникът Фенек Шанд се движат в паралелните междузвездни светове и се завръщат на планетата Татуин. Там двамата поемат контрола върху територията, която преди този момент е била под властта на Джаба Хътянина и неговия незаконен профсъюз.

Премиера, Disney+ Original, 29 декември
Матрицата - Трилогията
С излизането на четвъртия епизод на паметната сага на Уашовски и точно на Нова година, HBO ни предлага да си преживеем още веднъж трилогията, почнала през 1999 година

Премиера, HBO, 31 декември, 18:30 ч. и в HBO GO
Непознати води с Джереми Уейд
В три едночасови епизода водещият Джереми Уейд изследва най-забележителните реки, езера и морета на планетата, с цел да разкрие тайните на тези невероятни места.

Премиера, National Geographic, 2 януари, 22:00 ч. Излъчване всяка неделя от 22:00 ч.
Топ 10 на 80-те
Поредица, която ни напомня някои от най-паметните аспекти на поп културата от 80-те, като класира десетте най-популярни играчки, реклами, джаджи, храни, дрехи и основни моменти на десетилетието - от стартирането на музикалния канал MTV и първият компютър Apple Macintosh до залеза на Мечето Ръкспин и веригата за бързо

хранене Wendy`s Super Bar.

Премиера, National Geographic, 5 януари, 22:00 ч. Излъчване всяка сряда от 22:00 ч.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Капитал
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР