Доминиканските власти изпратиха допълнителни войски на границата с Хаити в

...
Доминиканските власти изпратиха допълнителни войски на границата с Хаити в
Коментари Харесай

Доминикана брани с армия нелегалният износ на бензин

Доминиканските управляващи изпратиха спомагателни войски на границата с Хаити в понеделник, с цел да предотвратят противозаконния експорт на бензин за прилежащата страна, която изпитва сериозен дефицит на гориво. Това заяви организация EFE, представена от. 

Отбелязва са, че някои бензиностанции лимитират продажбата на дребно на бензин, който след това хаитяните продават на няколко пъти по-висока цена на черния пазар в родината си.

Миналата седмица сериозен дефицит на гориво в Хаити провокира затваряне на бензиностанции и протести в столицата Порт-о-Пренс.

Кризата стартира значително заради битката на въоръжени банди в регионите на маршрутите за превозване на бензин. Снабдяването с гориво също беше мощно наранено от национална стачка, към която се причислиха и водачи на камиони.

Агенциите на Организация на обединените нации оповестяват за утежняване на сигурността и филантропичната обстановка в Хаити след убийството на президента Йовенел Моис през нощта на 7 юли. Земетресение, което удари страната през август, умъртви над 2,2 хиляди души. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР