Доматите са ценени по цял свят не само заради вкусовите

...
Доматите са ценени по цял свят не само заради вкусовите
Коментари Харесай

Ако имате разширени вени, лекувайте ги с ДОМАТИ

Доматите са ценени по целия свят освен поради вкусовите си качества, само че и поради своите потребни свойства. Те са извънредно богати на витамини А, Е, С, В5, В6, В9, РР, К, както и на калий и мед. Ако постоянно ги похапвате, вие можете да се предпазите от голям брой болести, както и да подсилите доста имунитета си. С този зарзават укрепвате кръвоносните съдове.

Знаете ли, че преди време, когато не са се продавали смазки, спрейове, кремове, лосиони и всевъзможни други лекове за разширени вени, то нашите баби и прабаби са се възползвали от свойствата на доматите, с цел да лекуват с тях това неразположение.

Те са употребявали както зелени, по този начин и узрели към този момент домати. Хората обаче са предпочитали зелените домати, защото се считало, че те съдържат повече гликоалкалоиди.

Ще споделим с вас няколко предписания за разширени вени със зелени и червени домати. Сигурни сме, че с тях ще съумеете да облекчите положението си, а даже може и да се излекувате изцяло.

Как да използваме червени домати против разширени вени?

Нужни са ви няколко добре узрели домата, които да измиете и нарежете на кръгчета. Покрийте с тях засегнатите зони и по-късно увийте усърдно с марля. Дръжте компреса в продължение на 4 часа и едвам по-късно подновете с нов подобен. Като отмине това време, измийте мястото и подсушете с забрадка.

Много е значимо този компрес да се прави привечер, когато не сте толкоз дейни и тялото е неподвижен.

Как да използваме зелени домати против разширени вени?

Отново скъсайте няколко зелени домата от градината. Добре е да нямат розовикава част. За предпочитане е да бъдат напълно неузрели. Нарежете ги по същия метод, както алените и започнете да ги поставяте на местата, където имате разширени вени.

Покривате с марля и оставате да работи до миг, в който не усетите леко запарване. След това ги отстранявате, измивате кожата и я подсушавате.

Процедурата е целесъобразно да се повтаря 5 пъти дневно, до момента в който положението не стартира да се облекчава.
 Лекар: Дългото пътешестване с кола може да провокира разширени вени Лекар: Дългото пътешестване с кола може да провокира разширени вени
Какъв е рискът за здравето от дълготрайно пътешестване с кола и по какъв начин да се предпазим от вероятни проблеми? Хирургът-флеболог, основен доктор...

Ако обаче желаете да подсилите действието на доматите, нашият съвет е да си послужите с още няколко естествени средства, които също доста оказват помощ при положение на разширени вени.

Листа от бреза

Листата от бреза извънредно доста облекчават болката от разширените вени. Ще споделим с вас за една национална рецепта, която е била на респект преди десетки години.

Нужно е да смелите няколко зелени домата. Сложете 2 – 3, а даже и повече листа от бреза в съд с вряла вода. Оставете ги да се запарят за няколко минути. Смесете тези две съставки и нанесете от сместа върху засегнатия сектор. След това покрийте със стреч фолио и увийте с марля.
 Как да се оправим с разширените вени Как да се оправим с разширените вени
Разширените вени са освен козметичен недостатък, загрозяващ краката ви, само че и здравословен проблем, който може да бъде мъчителен и рисков....

С този компрес подуването незабавно изчезва, а вие ще усетите доста облекчение. Може да се прави освен върху обиден сектор, само че и върху целия крайник.

Знаем, че подготовката му е малко по-трудоемка, в сравнение с първите два лека, само че сме сигурни, че резултатите от него ще ви накарат да го повтаряте отново и отново.

Възползвайте се от позитивните свойства на доматите и излекувайте с тях разширените вени, от които доста хора по целия свят страдат.

Разбира се, съветваме ви преди този момент да се консултирате с доктор, който да ви прегледа и назначи лекуване, в случай че е належащо!

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР