Доматите предпазват от образуване на тромбове в сърдечно-съдовата система. Доматите,

...
Доматите предпазват от образуване на тромбове в сърдечно-съдовата система. Доматите,
Коментари Харесай

Храни, разреждащи кръвта

Доматите защищават от формиране на тромбове в сърдечно-съдовата система. Доматите, както и аспиринът спомагат за разреждането на кръвта.

Гъбите разреждат кръвта и понижават равнището на нездравословния холестерол. Други артикули, които разреждат кръвта, са чесънът, рибеното масло, черният бъз.

Разреждането на кръвта става за сметка на таурина в продуктите. Той възстановява кръвното налягане. Тауринът се съдържа в морската риба и морските блага.

Орехите и бадемите също спомагат за разреждането на кръвта. Консумирайте по една супена лъжица от тези ядки, с цел да нямате проблеми.

Пъпешът, грейпфрутът, алените чушки, черешите и вишните също разреждат кръвта. Това свойство има и растението гинко билоба, по тази причина постоянно пийте чай от него.

 Черешите разреждат кръвта

Също по този начин можете да си приготвите настойка от 50 грама сухи листа на гинко билоба, като ги залеете с половин литър водка. След две седмици пийте по една чаена лъжичка три пъти на ден преди хранене в продължение на един месец.

Други артикули, които разреждат кръвта, са натуралният шоколад, лимонът, аленото цвекло, какаото, кафето, слънчогледовите семки.

Пийте всеки ден портокалов сок за разреждане на кръвта. Имайте поради, че портокаловият сок не се предлага при язвена болест и при гастрит.

Канелата, джинджифилът, зеленият чай и покълналата пшеница също разреждат кръвта. За да си приготвите покълнала пшеница, измийте я 24 часа преди приготвянето.

След това залейте с вода по този начин, че да покрива зърната съвсем до върха им. Оставя се на топло място и покълнат ли зърната, се употребяват.

За да се предпазите от тромбове, намалете потреблението на храни, които усилват съсирването на кръвта – това са коприва, бананите, елдата, магданозът, кориандърът, копърът, спанакът, зелето, шипката.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР