Домът на културата в Пловдив е домакин на образователната инициативаХромбук

...
Домът на културата в Пловдив е домакин на образователната инициативаХромбук
Коментари Харесай

Първо обучение у нас за работа с хромбуци

Домът на културата в Пловдив е хазаин на просветителната самодейност

Хромбук компютрите навлизат бързо в областта на образованието

Първото в България образование за работа с хромбук (chromebook) устройства за просветителни цели ще се организира в Пловдив на 3 и 4 април, в Дома на Културата, оповестиха уредниците от „ Център за креативно образование “.

Хромбук компютрите са предопределени особено за просветителни институции, внедрили облачна платформа Гугъл G Suite, и употребяват основаната от Гугъл операционна система Chrome OS.

Обучението ще акцентира на хромбука като устройство за учене, част от облачната платформа „ G Suite for Education “. Участниците ще научат по какъв начин да ръководят устройствата и ще могат да работят с учители и шефове от учебни заведения във Варна, Гоце Делчев, Пловдив, Карнобат и други градове, които към този момент имат опит с внедряването на облачната платформа.

Сред акцентите на образованието ще бъдат също преподаването на урок посредством хромбук и приложение Гугъл Classroom (Класна стая), потребление на игри с просветителна цел, както и осъществяване на практическа задача за основаване на наличие посредством приложение Classroom и платформа G Suite.

„ Център за креативно образование “ ще показа и модел на работа с устройствата за подкрепяне на образователните и административните процеси. Васил Василев, управител продажби в Acer България и един от българските експерти, които познават най-добре хромбук устройствата, ще дава отговор на въпроси на участниците в образованието.
още по тематиката
Обучението е ориентирано към представители на учебното управление, учители и експерти, които вземат участие във внедряването на ИКТ и търсят усъвършенстван учебен развой благодарение на технологиите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР