Домашно СПА за сияйна кожа с помощта на природата -

...
Домашно СПА за сияйна кожа с помощта на природата -
Коментари Харесай

Подмладяващи билкови кубчета за красива и сияйна кожа

Домашно СПА за сияйна кожа благодарение на природата - какво чакате, дами?

Необходими Продукти

● роза - 1 бр.
● лайка - 12 цветчета
● розмарин - 12 цветчета
● лавандула - цветчета
● салвия - 12 бр., цветчета
● невен - 3 - 4 цвята
● мащерка - 3 - 4 цвята
● зелен чай - 1 пакетче

И още


● розова вода
● зелен чай - пакетчета или пакетчета чай от лайка

Начин на подготвяне

Козметичен спа криомасаж с билки вкъщи - за какво пък не?! Той е местен способ за краткотрайно влияние върху кожата с кубчета лед и билки. Благодарение на рефлекторното деяние на студа върху тъканите, мускулите, нервните окончания и разширените пори на лицето, криомасажът подмладява кожата, обновява епидермиса, възстановява тургура и покачва тонуса ѝ.

Лечебният резултат на криомасажа се предлага при ранни мимически бръчици, тъмни кръгове, проблематична кожа, суха и мазна себорея, акне, възпаления и зачервявания.

За задачата е належащо да си набавим упоменатите съцветия. Поставяме всяко от тях в силиконови форми от лед (добре е те да са с по-голяма вместимост).

В съд с кипяща вода слагаме пликчето със зеления чай. Варим 5 минути, след което запарваме чая 15 минути. Докато е парещ го разпределяме във формичките. След като те се охладят ги слагаме във фризера. Можете да приготвите 3-4 комплекта и да замразите едновременно.

Леда можете да приготвите и от чай от лайка, като го редувате със зеления чай. Никога не изхвърляйте използваните пакетчета от чая. Поставяйте ги добре отцедени в торбичка във фризера.

Масажът трае 5-7 минути. Първо навлажняваме чиста памучна забрадка с топла вода. Поставяме я на лицето си за 2-3 минути. Следва да го почистим с тампон, пропит с розова вода. Масажните придвижвания потеглят от шията и минават през брадичката. Продължавате през контура на устните, вършиме кръгови придвижвания към очите в посока на открито и след това по слепоочията.

Накрая завършете със заглаждащи придвижвания по челото от дъгите на веждите към основата на носа. Лицето ви ще добие отпочинал тип. Накрая се отпуснете и поставете на очите си по едно замразено пакетче от потребления чай.

След процедурата подсушете кожата си и нанесете потребления от вас козметичен крем. Процедурите се извършват 2-3 пъти в седмицата, общо 10-15 сеанса. Добре е да се вършат 2 пъти годишно - пролет и есен.

Съвет: Билките и цветята можете да подменяте и през есенния сезон. Невенът, розата, листата на салвията и розмаринът, можете да включите и турта, листа от малина и къпина, стрити плодове от шипка.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР