Домашният ви любимец разпознава недоброжелателите Доверявайте се на кучето си

...
Домашният ви любимец разпознава недоброжелателите Доверявайте се на кучето си
Коментари Харесай

Домашният ви любимец може да разпознае лошия човек

Домашният ви любим разпознава недоброжелателите

Доверявайте се на кучето си постоянно, когато гледа изкривено някого!

Всички знаят, че кучетата имат безупречно подушване, само че знаехте ли, че тези животни могат да разпознаят неприятния човек даже от разстояние? Според изследване, извършено в Япония, нашите домашни любимци в действителност имат тази суперсила.

Разбира се, мъчно е да сравните куче с детектор на лъжата, само че все пак те като че ли одобряват на съществено остарялата сентенция: “Ако ме измамиш един път, позор за теб, в случай че ме измамиш два пъти, позор за мен ”.

Вярно е, кучетата могат да разпознаят неприятен човек
Японските откриватели един път решили да създадат игра с кучетата по време на един опит. Показали им съд с храна (по този метод ги научили къде е храната) и по-късно ги насочили към човек със същия съд, само че празен. Един път бил задоволителен кучетата да спрат да се доверяват на този човек.

По-късно учените отишли по-далеч и си сложили за цел да тестват реакцията на кучетата към непознати, взаимодействащи със притежателите им при разнообразни условия. Собственикът помолил мъжа да му помогне да направи нещо, а кучето следило реакцията. След това същият чужд трябвало да даде на кучето лакомство.

Оказало се, че кучетата изцяло пренебрегват и даже се нервират на непознати, които са груби или се държат нападателно към стопаните им.

Как кучетата разпознават неприятния човек: по миризмата?
Според водещата доктрина кучетата надушват химичните промени, които се случват в мозъка, когато човек загуби хладнокръвие или се опита да скрие страстите си.

Всяка страст води до промени в миризмата на човешкото тяло, въпреки и минимална, само че кучетата даже усещат рак в ранните стадии, тъй че за какво не?

Или може би те просто проучват обстановката?
Тази доктрина заема второ място, само че ни е по-лесно да я разберем разумно. Тъй като кучетата са предразположени да поддържат връзка с хората и са изключително чувствителни към стопаните си, нашите домашни любимци могат просто да интерпретират уликите, които ние самите неумишлено им даваме.

Четириногите могат да четат по лицата и те познават доста добре стопаните си, тъй че за тях не е мъчно да дефинират дали се страхувате, ядосвате или се чувствате неприятно с някого и незабавно ще стартират да изпитват злост към този човек.

Наблюдавайте кучето си
Може би това са били елементарни съвпадения, въпреки това, може би домашният ви любим просто има развито шесто възприятие, с помощта на което е в положение да разпознае неприятните хора. Кой знае?

Вижте още: Състоянието на езика е знак за избрани болести

Но, за всеки случай, постоянно следете кучето си: гледа ли то изкривено индивида? Кучетата в действителност могат да разпознават страстите ни.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР