Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е вече

...
Домашният социален патронаж на територията на Община Куклен е вече
Коментари Харесай

Социалният патронаж в Куклен с ново кухненско оборудване за 30 000 лв.

Домашният обществен патронаж на територията на Община Куклен е към този момент с ново кухненско съоръжение за стойност 30 000 лева, похвали се кметицата Мария Белчева.

 oborudvane_socianel3

Обзавеждането включва значими уреди и техника, нужни за даване на качествена услуга от общественото заведение. За задачата са закупени фризер, ледник, аспиратор, фритюрници и електрическа печка на три равнища и такава с 6 квадратни плочи. Сред уредите са 2 електрически скари, три 15-литрови тенджери, професионален миксер, зеленчукорезачка и други кухненски съоръжения и уреди. Новото съоръжение е обезпечено с помощта на план „ Закупуване на съоръжение и обзавеждане за домакински обществен патронаж в гр. Куклен ”, финансиран с 27 хиляди лв. от фонд „ Социална протекция ” към Министерство на обществената политика и съфинансиран от Община Куклен с 3000 лв..

Преди година в Куклен работа стартира и първата млечна кухня. В нея се оферират 3 хранения – чорба, главно и десерт за деца до 3-годишна възраст. „ Таксата, която заплащат родителите, е в размер на 1,20 лева, като остатъкът се доплаща от общинския бюджет ”, разяснява кметът на Община Куклен Мария Белчева. Млечната кухня се обитава в постройката на детските ясли, където родителите към този момент получават храната след авансово направени поръчки. Оборудването за млечната кухня и материалите, с които се извърши ремонта на помещението, са обезпечени от КЦМ АД, а дарената сума е в размер на 9000 лв..
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР