Домашният любимец играе съществена роля в нашето ежедневие. Той се

...
Домашният любимец играе съществена роля в нашето ежедневие. Той се
Коментари Харесай

Грижи за козината на морското свинче

Домашният любим играе основна роля в нашето всекидневие. Той се грижи за нашето положително въодушевление, прави ни компания и ни дава цялост в дома. Затова изборът за домакински любим се оказва значимо и съществено решение, за което би трябвало да се обмислят всички гледни точки.

Ако желаете мирен, преклонен и сладостен домакински любим, то съвършеното решение за вас е морското свинче. Все отново е значимо да знаете, че това животно изисква не по-малко грижи от останалите. Дори в някои аспекти морското свинче се оказва по-взискателно. Такъв образец е грижата за козината.

Какво би трябвало да знаете за козината на морското свинче и по какъв начин да се грижите за нея?

Ако си вземете у дома дългокосместо морско свинче, е належащо да знаете, че би трябвало да полагате ежедневни грижи за неговата четина. Важно е да я сресвате всеки ден, защото в противоположен случай може да се заплете. За задачата се оферират специфични четки, които предотвратяват заплитането и разресват добре. Също по този начин би трябвало да я преглеждате добре и да премахвате формираните възли.

Поради дългата четина, тези животни доста елементарно се замърсяват. Космите обират цялата нечистотия от клетката, по тази причина е належащо да почиствате постоянно морските свинчета.

Ако решите да отглеждате късокосместо морско свинче, то разресването на козината ще бъде също значим детайл от развъждането. В този случай обаче не е належащо да го правите ежедневно, само че е добре да бъде най-малко един път седмично.

Подстригването на морското свинче е различен основен детайл от нейната поддръжка. При дългокосместите морски свинчета тя пораства с по 1 сантиметър месечно. Това значи, че при тях времето за подстрижка идва доста по-бързо.

 Грижи за козината на морското свинче Снимка: apopfrauks

Можете елементарно да разберете, когато козината на морското свинче би трябвало да се подстриже. Това е моментът, в който тя е с дължина, с която се влачи по земята и обира мръсотията. Затова не би трябвало да го допускате и е добре да следите, когато настъпи това време.

Особено значимо е да поддържате козината на морското свинче къса през лятото. Тогава топлите температури не работят удобно върху гъстата и дълга четина и тя се заплита по-лесно. В подобен случай е целесъобразно да поддържате допустимо най-къса дължина, която да сътвори по-голям комфорт при развъждане на морското свинче.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР