Домашният любимец е голяма отговорност, въпреки че не всички изискват

...
Домашният любимец е голяма отговорност, въпреки че не всички изискват
Коментари Харесай

Как да социализираме кучето си

Домашният любим е огромна отговорност, макар че не всички изискват едно и също внимание. В случая на кучета би трябвало да имаме поради, че прибавяме още един член на фамилията, тъй като става дума за животни, които се нуждаят, наред с други неща, да се упражняват, да играят и да взаимодействат с околната среда.

Всички тези действия са фундаментални, освен с цел да може кучето да тренира и да изразходва цялата си ежедневна сила, което ще спомогне да се избегне неприятното държание в дома, завършващо с надрасканите мебели, само че също по този начин ще спомага животното да се социализира позитивно с околната среда и хората към него.

От малко кутре

Най-подходящият стадий за образование на нашия домакински любим е от доста малко кученце. Можем да го създадем като постоянно го събираме с други хора, излагаме го на разнообразни среди, с цел да не свързва топлината на дома с сигурността, а и да му позволим да взаимодейства и да играе с други кучета.

 Снимка 348207

Трябва да следим по какъв начин реагира при другите обстановки и да се опитаме да разберем дали се усеща удобно и дали се забавлява. Куче, неприспособено към околната среда, нормално демонстрира нападателно държание.

Възрастно куче

Колкото по-скоро стартираме да работим със социализацията, толкоз по-голяма е гаранцията за триумф, тъй като да променим държанието на към този момент възрастно куче е много комплицирано. Ако то лае, неспокойно е и даже нападателно при разнообразни обстановки, нещата радикално се трансформират. В тези случаи е най-подходящо да го оставим в ръцете на експерт педагог, който посредством подобаващи техники ще успее да промени държанието, вкоренено в животното.

 Снимка 380144

Ако нашият домакински любим просто има проблеми с акомодацията, значимо е да действаме с самообладание. Да не вършим прекалено чести срещи с животни и хора, които предизвикват дискомфорт, да не го насилваме, да се опитаме да го разберем и да пробваме поетапно. За да го научим, най-добре е да използваме система от награди, а не санкции.

Добрата връзка

Използването на корав глас, елементарни и разпознаваеми телесни сигнали и обучаване със система от премия, а не санкции, са някои от насоките за поощряване на взаимоотношенията и връзката сред нас и домашния ни любим. Трябва да се възползваме от моменти, когато и ние и кучето сме спокойни, и да го създадем в среда без разпръскване, където няма други животни или несъразмерен звук. По този метод ще можем да насочим цялото му внимание единствено към нас, поучават от Hola.

 DayCare
Първата кучешка градина в София

Къде да оставим кучето си, до момента в който сме заети или на работа
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР