Домашните любимци заемат голяма част от живота ни и са

...
Домашните любимци заемат голяма част от живота ни и са
Коментари Харесай

Митове за отглеждане на домашния ни любимец

Домашните любимци заемат огромна част от живота ни и са част от фамилията. Понякога, без да желаеме, им вредим, по тази причина би трябвало да внимаваме по какъв начин се държим с тях, с какво ги храним, в какви условия ги отглеждаме.

Ето няколко мита за развъждането на домашния ни любим, които всички сме чували, само че са изцяло неправилни:

1. Порасналото куче не може да се превъзпита.

Вярно, че ще е по-трудно, само че не и невероятно. Стига да имате задоволително самообладание, всичко можете да постигнете. Това е все едно да кажете, че на късна възраст не можете да овладеете нов език – ще бъде по-трудно, само че с готовност всичко се реализира.

2. Топлият нос = болно куче

Няма медицински доказателства, че топлият нос на кучето безусловно значи, че не се усеща добре. Най-важно е да обръщате внимание на държанието на кучето и на това по какъв начин се храни.

3. Човешката храна не може да навреди на домашния любим

Може и още кака и за това сме писали доста пъти. Ако месото и задушените зеленчуци да вземем за пример са потребни за кучето, то плодове, зеленчуци, шоколад и доста други са извънредно нездравословни и даже рискови за четириногия другар.

4. Задължително е кучетата и котките да се имунизират всяка година

Ваксинациите са от значително значение за здравето на вашия домакински любим, само че не е належащо да се вършат всяка година, тъй като обезпечават дълготрайна отбрана. Най-обикновен кръвен тест може да ви покаже положението на имунната система на четириногия приятел. За по-голяма сигурност можете да се консултирате с вашия ветеринар.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР