Домашните любимци навлизат в живота на хората с цел да

...
Домашните любимци навлизат в живота на хората с цел да
Коментари Харесай

Как домашният любимец ви поддържа млади

Домашните любимци навлизат в живота на хората за да разнообразят тяхното всекидневие, да донесат обич в дома ви и не на последно място да носят развлечение. Невинаги се получава, само че несъмнено има моменти, които ще помните цялостен живот. Според учените огромна част от по-възрастните хора, които си вземат домакински любим, добиват още по-голямо предпочитание за живот и стават по-активни, когато са в неговата компания. Така че с изключение на всичко друго, те имат дарба да подаряват нов живот на обичаните си хора. Ето по какъв начин става това:

Поддържат притежателите си физически дейни. Има очевидните способи домашният любим да помогне на здравето на възрастен човек. Например извеждането на куче на 30-минутна разходка усъвършенства притока на кръв, здравето на сърцето и мозъчната функционалност. Изследванията демонстрират, че притежателите на кучета вършат повече извършения.

Намаляват напрежението. Отношенията сред индивида и животните са обект на голям брой проучвания през годините. Редица от тях са потвърдили какъв брой огромна е връзката сред това да имаш домакински любим и да останеш здрав с напредването на възрастта. Причината е, че животинките работят успокояващо на нервната система и оказват помощ за понижаване на напрежението.

Домашните любимци оказват помощ на сърцето. Американската сърдечна асоциация споделя, че съществуването на домакински любим на всяка възраст може да помогне за понижаване на риска от сърдечни болести посредством намаление на кръвното налягане и равнищата на холестерола и възстановяване на реакциите на организма към напрежението. Освен това има изследване, извършено в университет в Минесота, което демонстрира, че има по-голяма възможност да удължим живота си с една година, когато страдаме от сърдечни проблеми като инфаркт, в случай че имаме котка вкъщи.

Животните усъвършенстват настроението ви. Няма по какъв начин да не се забавлявате, в случай че имате домакински любим. Дори елементарни неща от взаимното ви всекидневие могат да бъдат доста радостни и да ви носят по-голяма приятност от живота. Кучетата и котките имат дарба да вършат извънредно занимателни и глуповати неща, които ще ви накарат да се смеете с глас.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР