Домашните любимци могат да са много различни. По вид, порода,

...
Домашните любимци могат да са много различни. По вид, порода,
Коментари Харесай

Породи зайци с дълга козина

Домашните любимци могат да са доста разнообразни. По тип, порода, цвят, четина. Зайците също не са изключение. Има както късокосмести, по този начин и дългокосмести породи зайци. Да, дългата четина не е това, което свързваме с най-традиционните декоративни зайци, само че несъмнено е много постоянно срещана.

Всъщност има доста породи зайци с дълга четина! Ако желаете бухнал другар, можете да изберете една от тези породи зайци с дълга четина:

Заек Американски Пухкав Лоп

Тази порода зайци е в действителност една от най-пухкавите. Тяхната четина не е просто дълга, само че и е напомняща овча вълна по текстура. Лапите, лицето и ушите им са също покрити с дълга четина. Тя не е гладка и лъскава, само че е мека и леко начупена неравномерно. Такава четина доста елементарно се заплита и става на възли, по тази причина е значимо поддържането й.

Трябва да се разресва постоянно и да се поставя специфична, подобаваща грижа за нея. Освен това на тях им би трябвало специфична диета, богата на субстанции, които ще поддържат заешката четина здрава и витална. Обаче, всички тези грижи си костват, тъй като Американският бухнал лоп е едно от най-сладките зайчета! Породата е от по-малките, с дълги уши и плоски лица, а характерът им е благ и палав.

Заек Английска Ангора

Английската ангора е порода заек с доста дълга и гъста четина. Ушите и лицето на тази порода са също покрити с дълга четина. Това придава на зайчетата тип на плюшена играчка. Козината им може да стане толкоз гъста от време на време, че дори да покрива очите им.

Както и другите дългокосмести домашни любимци, ангорските зайци се нуждаят от всекидневно разресване и грижа за козината им. Те са умерено дребни по мярка и доста енергични. Въпреки че главно са игриви, когато изискат могат да са много склонни на обичливост и обятия.

Заек Лъвска глава

 Заек лъвска глава

Породата носи името си неслучайно. Най-отличителната линия на зайците Лъвска глава е гривата им. Те в действителност имат дълга четина, която е завършена към врата им като грива и това ги кара да наподобяват на доста дребна и безобидна версия на лъв.

По останалата част на тялото си те имат дълга или приблизително дълга четина в разнообразни окраски. Те изискват доста добра поддръжка на козината, с цел да може да остане здрава, мека и да не загуби блясъка си. Породата е много известна и желана поради общителното си и благо държание.

Заек Френска ангора

И тази дългокосместа порода зайци, както и другите, се нуждае от специфична грижа за козината и специфична диета. Но козината на зайците Френска ангора, въпреки и гъста, е с тъничък косъм. Тя е по-лека поради това, и това й разрешава да седи пухкава към тялото на зайците.

Около краката и на лицето им тя е по-къса и не им скрива очите. За разлика от британската ангора, те дават тип на по-късокосмест заек, само че все пак се считат за дългокосмест. Те, също по този начин, са от по-големите породи зайци. Това не ги прави по-малко известни като домакински любим, обаче. Но несъмнено значи, че им би трябвало повече място да тичат в близост.

Заек Сатенена ангора

 Ангорски заек

Породата Сатенена ангора е с по-лъскава и по-гладка четина от останалите Ангора. Има доста разнообразни цветове четина на тази порода. Тя е дълга, само че по лапите и лицето на зайците – къса. Но това не значи, че им би трябвало по-малко грижа, в противен случай. За да се поддържа все по този начин лъскава и гладка и да не се матира, са й нужни също толкоз грижи, колкото и за останалите дългокосмести породи зайци.

Но пък диетата на този междинен по мярка тип дългокосмести зайци е по-лесна за съблюдаване. Те изискват по-малко грижи в тази сфера от другите дългокосмести. По размер се броят към приблизително огромните домашни зайци, а ушите им са много дълги, непокрити с четина. Това им придава забавен външен тип.

Това са едни от породите зайци с дълга четина. Между тях има много разнообразни и такива, за които може и да не сме чували. С такова многообразие и красиви породи, не е изненада, че зайчетата са един от най-предпочитаните домашни любимци.

Търсите ли бухнал другар? Вижте тези разгласи и цени за мини зайчета.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР