Домашни мини питки ви предлагаме да приготвите днес. Рецептата е

...
Домашни мини питки ви предлагаме да приготвите днес. Рецептата е
Коментари Харесай

Мини питки

Домашни мини питки ви предлагаме да приготвите през днешния ден. Рецептата е лесна, само че резултатът ще ви изненада.

Необходими съставки:

230 мл топло мляко1 ч. л. суха мая3 с. л. захар (40 г)1 яйце (50 г)1 с. л. олио (15 мл)350 г меко брашно1/2 ч. л. сол

Приготвяне:

Сложете сухата квас в хладкото мляко и прибавете захарта. Добавете едно яйце към течните съставки (приблизително 50 г тегло), само че се уверете, че е със стайна температура.

Добавете малко олио, след което разбъркайте с лъжица или шпатула, с цел да се комбинират съставките и да се разтопи захарта. Постепенно започнете да добавяте брашното и половин чаена лъжичка сол. Бъркайте непрестанно.

Няма потребност да месите на ръка, тестото е много меко и лепкаво, тъй че е задоволително да го разбъркате добре с лъжица или миксер с плъгини за тесто. Разбъркването няма да ви отнеме повече от две минути.

Покрийте с транспарантно фолио и оставете на топло място за към час или до момента в който удвои размера си. Разбъркайте го с лъжица, след което го прехвърлете върху набрашнена повърхнина.

Поръсете тестото с брашно. Притиснете го леко с длани. След това, разделете го на 9 равни елементи (с шпатула или набрашнен нож, с цел да не лепне).

Оформете топка от всяко парче. Просто съберете краищата в средата и притиснете с длани.

Покрийте топките, с цел да не изсъхнат и ги оставете на топло място за към 15 минути. След това, процедурата би трябвало да се повтори още един път: върху набрашнена повърхнина леко притиснете всяка топка с длани и по-късно я съберете още веднъж на топка, както първия път.

Готовите топчета наредете в тава или форма с размери 23х23 см, авансово постлана с хартия за печене. Покрийте ги от горната страна с транспарантно фолио и този път ги оставете да почиват за един час, с цел да удвоят размера си.

Вижте още: Бисквитена торта с яйчен крем

Може да ги поръсите с малко нишесте от горната страна, след което да ги сложите в авансово загрята фурна на 175 градуса за 22 минути, като последните 8 минути би трябвало да ги покриете с фолио, с цел да не се препекат.

Вашите домашни мини питки са подготвени.

Пожелаваме ви прелестен вкус!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР