Домашната оризова вода е нов козметичен продукт, използва се и

...
Домашната оризова вода е нов козметичен продукт, използва се и
Коментари Харесай

Какво ще стане с косата ви, ако използвате оризова вода

Домашната оризова вода е нов козметичен артикул, употребява се и от доста международни звезди. И нищо чудно. Използването на оризова вода за коса датира от интервала Хейан в Япония. Така че, в случай че желаете да подкрепите растежа или здравето на косата си, оризовата вода е вярната стъпка.

Оризовата вода е безусловно заредена с витамини, аминокиселини и други микроелементи (цинк, магнезий, витамини В и С и др.) и всичко това може да помогне за лекуване на скалпа и подсилване на косата. Благодарение на нишестето, което се съдържа в оризова вода, този двукомпонентен пилинг обгръща косата и работи като протеин, който може да помогне за отнасяне на суха и повредена коса.

Как да употребявате оризова вода за коса

Тъй като оризовата вода работи като протеин върху косата ви, ще желаете да я прилагате със същата периодичност, с която нормално употребявате протеинови маски и процедури, с цел да избегнете чупливата и суха коса.

Ако сте нов в използването на протеини или не сте сигурни дали въобще е добре за вашата коса, тогава бъдете сигурни, че боядисаната коса и термично обработената коса несъмнено се нуждаят от протеинова поддръжка. Най-добре е да оставите това лекуване да работи до 20 минути.

След нанасяне на оризова вода, нанесете хидратиращ еликсир. Хидратацията е значима за всеки вид коса и намирането на верния баланс може да отнеме известно време, тъй че не се отхвърляйте, в случай че косата ви не хареса протеина първоначално.

Как да си създадем оризова вода

Има два метода за подготвяне на оризова вода. Единият е посредством варене, а другият посредством накисване. Въпреки това, съгласно някой специалисти в козметичната промишленост, накисването на ориза и ферментацията му за до 24 часа предлага най-хубавото поддържане за вашата коса.

Какво ще ви би трябвало:
1/2 чаша ориз2 чаши вода2 купи1 буркан с капак1 бутилка с разпръсквач
Оризова вода за коса посредством накисване
Изсипете чаша неварен ориз в гевгир и изплакнете обилно;Сложете ориза в купа с 2 чаши вода и накиснете за 24 часа при стайна температура;След това прецедете оризовата вода в чиста купа;Изсипете оризова вода в бутилка с разпръсквач и приберете в ледник.
Оризова вода за коса посредством варене
Изсипете чаша неварен ориз в гевгир и изплакнете;Кипнете 2 чаши вода и изсипете ориза във вряща вода, варете до момента в който водата стане мътна;След това оставете да изстине, изсипете в бутилка с разпръсквач или буркан с похлупак, и съхранявайте в ледник.
Използвайте оризова вода за коса 2-3 пъти седмично, оставете да подейства за към 20 минути.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР