Домашната храна винаги е най-хубава храна. Колкото и нейни вариации

...
Домашната храна винаги е най-хубава храна. Колкото и нейни вариации
Коментари Харесай

Как да си направим домашна майонеза само с 4 съставки

Домашната храна постоянно е най-хубава храна. Колкото и нейни вариации да има в комерсиалните вериги, по-добрата концепция е да си я вършим сами у дома - тъй като знаем какви артикули слагаме и сме сигурни, че е прясна.

Затова през днешния ден взехме решение да ви споделим по какъв начин можете единствено с 4 продукта да си извършите вкусна домашна майонеза.

 v Thinkstock

Ето по какъв начин:

Необходими съставки:

олио - 400 мл
лимонен сок - 1 с.л. прясно изцеден
яйца - 2 бр. пресни, със междинна величина
сол - 1 или 2 щипки

 v Thinkstock

Начин на подготвяне:

Набавете си стеснен и висок съд, в който да извършите майонезата. Сложете олиото и яйцата вътре, след което прибавете подправките.

Включете пасатора на висока степен и го потопете до дъното на съда. Разбивайте в продължение на 8 секунди и постепенно го изтегляйте нагоре. Много скоро ще видите, че майонезата е подготвена.

Ако не сте удовлетворени от нейната плътност, можете да я коригирате с малко олио. В случай че предпочитате майонезата да има по-интересен усет, можете да прибавите към нея и други подправки.

P.S. Много е значимо яйцата да бъдат със стайна температура !

 v Thinkstock
Рецептата на Гери Дончева за домашна бърза питка от "Черешката на тортата " Наденицата - остаряла, домашна и безконечна Домашна маска за коса, която ще постави завършек на цъфтящите краища Домашна аптека за зимата: билките, които ще ни оказват помощ Как да си създадем домашна гел очна линия и серпантина за мигли Домашна терапия против стрии
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР