Домашен ябълков сок Натуралният ябълков сок се счита за една

...
Домашен ябълков сок Натуралният ябълков сок се счита за една
Коментари Харесай

Домашен ябълков сок – двете най-добри рецепти

Домашен ябълков сок

Натуралният ябълков сок се смята за една от най-здравословните домашни питиета на света. Характеризира се с кисел усет и транспарантен жълт цвят. Истинска освежаваща напитка, както през лятото, по този начин и в по-студените зимни дни. Той е съвършен за всеки мотив, а децата просто го обожават.

Вместо да купувате ябълков сок, направете си домакински сок от пресни плодове.

Необходими съставки:
2 кг пресни сладки ябълки
300 г захар
половин пакетче консервант

Приготвяне:
Измийте ябълките под хладка вода. Нарежете ги и отстранете всички семки. Обелете ги и ги смелете. Поставете квалифицираната маса в тенджера и залейте с вода. Гответе на слаб огън за към 10 минути.

Прецедете масата в друга тенджера. Добавете захарта, разбъркайте и оставете да се вари. С помощта на лъжица отстранете пяната, която се е образувала от горната страна. Изсипете консерванта, разбъркайте хубаво и оставете да се охлади.

Прехвърлете ябълковия сок в бутилки и ги затворете добре. Насладете се на прелестния му усет.

Гъст сок от ябълки и моркови
Тази елементарна и освежаваща ябълкова напитка се подготвя доста елементарно. Можете да я извършите и от други плодове като: кайсии, круши и праскови.

Необходими съставки:
5 кг обелени ябълки
1 кг моркови
1,5 кг захар
лимонена киселина
вода

Приготвяне:
Нарежете плодовете на ситно. Сложете ги в по-голям съд и залейте с задоволително вода, с цел да ги покрие. Поставете на слаб огън и оставете да се вари. Направете същото с морковите.

Сложете ги в обособен съд, тъй като лишава доста повече време да се сварят. След като изстинат ги смелете в блендер или сокоизстисквачка.

Масата ще стане компактна и кашеста, сходно на сока, платен от магазина. Когато сте подготвени, измерете какъв брой вода имате и прибавете толкоз, колкото е належащо, с цел да получите 19 – 20 литра сок.

След това прибавете захар и към 80 г лимонена киселина.

Винаги можете да подсладите сока от ябълки и моркови по ваше предпочитание.

Вижте още: Белите дробове ще бъдат като нови: мощна рецепта от 5 съставки

Изсипете приготвената по този метод натурална напитка в огромна купа и я сложете на сдържан огън, с цел да заври. Не е нужно да премахвате пяната, която се основава по време на варене. Изсипете сока в авансово приготвени бутилки. Приготвените по този метод натурални сокове имат период на валидност няколко месеца.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР