Домашен сос песто – рецепта Наличието на различни продукти ни

...
Домашен сос песто – рецепта Наличието на различни продукти ни
Коментари Харесай

Домашен сос песто – ето как да си го приготвите у дома

Домашен сос песто – рецепта

Наличието на разнообразни артикули ни разрешава да готвим вкусни ястия от разнообразни страни. За да си приготвите сос песто, може би няма да откриете всички съставки, само че умерено може да ги замените без да измененията усета му.

Домашен сос песто
Италианците обичат да прибавят този лют сос като фалшификация към пастата, той замества доматения сос към пицата. Сосът песто може да се употребява за закуска към сандвичите, той е положително допълнение към ястията с месо, подобаващ е за риба, а също по този начин е превъзходен за мариноване на пиле и сьомга.

Пестото е отлична причина да се откажете от майонезата, сосът е по-вкусен, само че и придава пикантна нотка на всяка зеленчукова салата.

Необходими съставки:
200 гр. босилек
150 гр. кедрови ядки
5 скилидки чесън
150 гр. пармезан
150 мл. зехтин
1/4 ч.л. морска сол

Приготвяне:
Измийте свежите зелени листа босилек и ги подсушете върху забрадка.

Обелете чесъна и настържете пармезана на ситно ренде. Добавете морската сол. Обикновената също е подобаваща.

Добавете кедровите ядки. В класическата рецепта се употребяват кедрови ядки, само че те са по-скъпи, тъй че може да ги замените умерено с орехи. Просто не забравяйте да ги обелите, тъй че сосът да не е горчив.

Сухите съставки смелете в блендер.
Добавете зехтин или ленено масло към соса. Разбъркайте още веднъж всичко в блендер. Важно е да добавяте маслото последователно, тъй че да се смеси добре с останалите съставки.

Ето по този начин можете да си извършите песто вкъщи без скъпи съставки, усетът остава непостижим. Съхранявайте соса в буркан, компактно затворен в ледник за една седмица, можете също да го замразите на по-малки порции във фризера за зимата.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР